Evenimentul Zilei > Politica > Emanuel Ungureanu acționează precum soldatul japonez. Deputatul a pierdut din „notorietate”
Emanuel Ungureanu acționează precum soldatul japonez. Deputatul a pierdut din „notorietate”

Emanuel Ungureanu acționează precum soldatul japonez. Deputatul a pierdut din „notorietate”

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, acuză PNL de intenția de a reface în culise alianța cu PSD. El spune că ”atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate”, invocând și diversele moțiuni pe care PSD le înaintează împotriva miniștrilor.

Emanuel Ungureanu observă o ostilitate din partea PNL față de USR PLUS: ”Această ostilitate a existat dintotdeauna și este cât se poate de suspectă modalitatea de acțiune, de data asta a PSD-ului, care pare înțeles cu PNL-ul.

Toate moțiunile simple de până acum au fost depuse împotriva unor miniștri USR PLUS, este un lucru cât se poate de suspect și este cât se poate de clară dorința PNL-ului de a reface în culise alianța cu PSD, este ceea ce am mai spus în foarte multe situații, visul USL nu a murit”, a spus Emanuel Ungureanu, potrivit RFI.

La remarca jurnalistului că moțiunile simple împotriva miniștrilor USR PLUS au fost respinse până la urmă la vot, deputatul a răspuns: ”Atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate. (…) un senator PNL a votat în Comitetul Politic PNL ca la moțiunea simplă împotriva colegului meu Năsui, PNL să voteze pentru această moțiune.

Deci există asemenea tensiuni și ele au la bază niște frânări ale reformelor, inclusiv în zona economiei, despre care am mai vorbit. Domnului Năsui i se reproșează și acel denunț pe care l-a făcut la DNA pe Măsura 3. Sunt niște firme atașate de PNL, care pierd bani prin desființarea acestei Măsuri, firme de consultanță dubioase, despre care o să mai vorbesc la timpul potrivit.

Deci da, există visul USL încă în viață. Sunt anumite tensiuni, fiind în mod clar între USR PLUS și PNL ceea ce am numit eu o căsătorie în interes național, nu neapărat o căsătorie din dragoste, mă refer la politică, bineînțeles”, a mai afirmat el.

Emanuel Ungureanu acționează precum soldatul japonez

Afirmațiile lui Emanuel Ungureanu sunt de domeniul fabulosului și nu au nicio legătură cu realitatea. Ungureanu știe cum funcționează coaliția și este conștient că parlamentarii PNL au apărat USR când au fost atacați. Surse susțin că deputatul USR-PLUS acționează ca soldatul japonez – își caută pasaj în interiorul formațiunii politice fiindcă odată trimis de la Cluj la Buzău i-a cam scăzut “notorietatea”.

“Noi suntem la guvernare de trei luni de zile într-o coaliție cu care am fost de acord și suntem consecvenți acesteia. PSD e adversarul nostru de 30 de ani. Moțiunile care sunt îndreptate spre USR-PLUS sunt inițiate în funcție de vulnerabilitățile care sunt remarcate sau în funcție de problemele de la ministere, așa cum a fost înaintată moțiune și împotriva ministrului Oros, de altfel”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.