Elton John a dat în judecată publicaţia The Times

Elton John a dat în judecată publicaţia The Times

Elton John a anunţat că intenţionează să dea în judecată publicaţia The Times, din cauza unui articol pe care starul britanic îl consideră "inadecvat", pentru că numele său a fost asociat în mod fals în acel text cu o serie de proceduri imorale de evitare a plăţii impozitelor.

Potrivit BBC, într-o serie de articole intitulate "Secretele celor care evită să plătească taxe", publicaţia The Times susţine că Patrick McKenna, directorul companiei Ingenious Media, este fostul contabil al lui Elton John.

Potrivit documentelor depuse de avocaţii starului la Înalta Curte din Londra, acel articol a lăsat să se înţeleagă faptul că Elton John, prin intermediul lui McKenna, ar fi evitat să plătească taxele şi impozitele.

The Times a publicat deja o erată, pe 22 iunie, în care a recunoscut faptul că Patrick McKenna nu a fost niciodată contabilul cântăreţului Elton John, însă avocaţii starului au considerat că acea erată este "complet inadecvată". Avocaţii spun că scuzele publicate sub forma unui text de patru rânduri nu a avut nici pe departe acelaşi impact cu articolul originar, care a apărut atât pe prima pagină, cât şi pe pagina a şasea a ziarului. Ei susţin că erata "a ignorat în mod deliberat impactul defăimător" al articolului original

Ne puteți urmări și pe Google News

William McCormick, avocatul artistului,  a declarat că Elton John este îngrijorat din cauza efectului pe care articolul cu pricina ar putea să îl aibă asupra activităţilor sale de caritate.

"Acele afirmaţii sunt deosebit de dăunătoare pentru reputaţia reclamantului, în domeniul acţiunilor de strângere de fonduri în scopuri caritabile", a declarat McCormick. În plus, apărătorii lui Elton John consideră că acel articol "a adus atingeri grave reputaţiei sale şi i-a provocat multă suferinţă şi jenă". Ei pretind despăgubiri pentru "insultele şi pagubele" aduse clientului lor.