O elevă din Galați a fost bătută cu bestialitate chiar lângă școală la care invăța. Agresorii ei, un grup de copii de la alte şcoli. Poliţia i-a identificat pe cei violenţi şi face acum o anchetă. Şcolile la care învaţă elevii agresori fac verificări interne în paralel.

Incidentul s-a întâmplat vinerea trecută, după lăsarea serii, când victima – o elevă de 13 ani – terminase orele. Un grup de fete şi băieţi de vârste apropiate a aşteptat-o să iasă de la şcoală. La mijloc ar fi fost un secret devoalat de eleva de 13 ani, scrie Publuka.md.

Imaginile au ajuns pe Internet, iar protagoniştii scenei au fost identificaţi. Conducerea şcolii la care învaţă fata bătută au aflat abia după câteva zile despre incident.

Într-un fel, incidentul a fost acoperit de cei care au fost partea implicată. Noi vom da drumul la ancheta noastră internă, să vedem exact circumstanţele în care s-a produs”, a spus profesorul Andronic Florin, directorul Şcolii nr.29 din Galaţi.

Verificări fac şi cei din conducerea şcolilor la care învaţă agresorii, dar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Galaţi.

„Sigur că la nivelul şcolii va fi convocată comisia de violenţă, sigur că se va lua mai întâi de toate legătura cu familia, familia însemnând bunicii fetei, sigur că vom convoca consiliul profesorilor clasei care vor stabili imediat, conform regulamentului, probabil, scăderea notei la purtare”, a spus Marilena Râpă, directorul Colegiului Economic.