Bătăușii au mers nestingheriți pe holurile liceului până în clasa unde era elevul căruia îi puseseră gând rău. Pentru că era pauză, l-au scos din clasă, iar odată ajunși în curtea școlii, l-au bătut crâncen din cauza unor neînțelegeri apărute la o petrecere de majorat.

Băiatul agresat este acum internat la Spitalul Județean din Brăila, informează Libertatea.

„Din primele cercetări se pare că incidentul a avut loc pe fondul unui conflict mai vechi. Până la acest moment, au fost identificați doi dintre cei cinci bănuiți, în vârstă de 18 ani, elevi la un alt liceu din municipiu. În cauză, se continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și pentru identificarea autorilor. Se va întocmi dosar penal pentru lovire sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Brăila, Laura Dan.
După agresiune, elevul bătut a mers și a anunțat incidentul la conducerea școlii.

„Cinci cetățeni au intrat în curtea liceului, au profitat cumva de un moment de neatenție al paznicului care lipsea de la poarta mică a școlii, era către poarta mare. Agresiunea a avut loc în urma unui conflict mai vechi între părți izbucnit la o petrecere care a avut loc în week-end. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere care sunt în școală iar imaginile au fost date Poliției. Am demarat și o anchetă internă”, a declarat directorul Colegiului Bălcescu din Brăila, Iulian Danielescu.

Cazul a ajuns și în atenția conducerii Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

„Am fost sunat de diectorul școlii, mi-a spus că cinci persoane au intrat pe poarta mică a școlii în timp ce singurul paznic al unității de învățământ se afla la poarta mare. Au intrat și au agresat un elev. Au fost chemați părinții copilului agresat. I-am cerut domnului director să prezinte toate detaliile acestui caz. Atât timp cât școlile din România nu vor avea implementat un sistem, de exemplu, cu cartele, pentru ca în școală să intre doar elevii acelei școli se vor mai întâmpla, din păcate, astfel de cazuri”, a declarat inspectorul general al IȘJ Brăila, Daniel Canciu, potrivit sursei citate.