Elena Udrea nu mai este cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Titulatura i-a fost retrasă după condamnarea în dosarul Gala Bute

Elena Udrea nu mai este cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Titulatura i-a fost retrasă după condamnarea în dosarul Gala Bute Sursa: Facebook / Elena Udrea

Consilierii locali ai municipiului Drobeta-Turnu Severin au votat, luni, pentru retragerea titlului de cetățean de onoare acordat Elenei Udrea, în 2010. Consilierii au motivat că decizia era necesară având în vedere că fostul ministru a fost codamnat penal. Singurul care s-a abținut de la vot a fost consilierul PMP care și-a acuzat colegii de ipocrizie.

Elena Udrea a rămas fără titlul de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin, dobândit în anul 2010. Decizia de retragere a titulaturii a fost votată, luni, 30 mai de Consiliul Local al municipiului și a fost adoptată cu majoritate de voturi. Aceasta vine după ce fostul ministru al Turismului a fost condamnat definitiv în dosarul Gala Bute.

O singură abținere

Singurul care s-a abținut de la vot a fost consilierul PMP, Eduard Koler. El a declarat că abordarea colegilor săi nu i s-a părut corectă, că Elena Udrea a dat bani pentru oraș, iar acum când a căzut, toți dau în ea. El și-a acuzat colegii de ipocrizie, deoarece mulți dintre ei au votat în 2010 pentru acordarea titlului, relatează Antena 3.

Elena Udrea a primit titlul de cetățean de onoare în ședința de consiliu local din 29 septembrie 2010, pentru că – spuneau inițiatorii, la vremea respectivă – a susținut proiectele europene ale Severinului și datorită fondurilor pe care a reușit să le aducă județului. Inițiatorul demersului a fost primarul de atunci Constantin Gherghe, care acum este consilier local și a votat retragerea titulaturii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima șansă pentru Udrea

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” la începutul lunii aprilie. Când autoritățile au mers la ea acasă pentru a o aresta, aceasta plecase deja din țară. A fost prinsă câteva ore mai târziu de poliția de frontieră din Bulgaria. Se află de aproape două luni în arest. Magistrații de la Sofia trebuie să decidă dacă va fi sau nu extrădată în România. Un nou termen în acest proces a fost fixat pentru 8 iunie.

Pe lângă condițiile insalubre din închisorile din România, Elena Udrea s-a plâns judecătorilor bulgari că viața sa ar putea fi pusă în pericol dacă este extrădată. Ea a susținut că este o victimă a sistemului politic și că data trecută când a fost închisă a primit amenințări cu moartea. Elena Udrea a declarat a închiriat o locuință în orașul Blagoevgrad, dar și că a depus cerere de azil în Grecia

Fostul ministru al Turismului a depus la Înalta Curte, prin intermediul apărătorilor ei, și un recurs în casație, o cale extraordinară de atac ce vizează sentința de condamnare. Elena Udrea susține că completul de judecată care a dat sentința de condamnare nu a fost legal constituit și cere anularea ei. Și acest proces a fost amânat, următorul termen fiind 20 iunie.