Evenimentul Zilei > International > Efectul gafei mortale a lui Biden? – Violențele și Haosul reizbucnesc în America (VIDEO)
Efectul gafei mortale a lui Biden? – Violențele și Haosul reizbucnesc în America (VIDEO)

Efectul gafei mortale a lui Biden? – Violențele și Haosul reizbucnesc în America (VIDEO)

Mai multe proteste violente au izbucnit luni noaptea la Philadelphia, după ce doi polițiști au împușcat un bărbat de culoare care i-a atacat cu un cuțit.

După o perioadă de oarecare acalmie, violențele au reizbucnit în Statele Unite. Focarul lor: orașul a cărui denumire, în limba greacă, înseamnă „orașul dragostei frățești”.

Luni după amiaza, în Philadelphia, doi polițiști au fost obligați să se apere în fața unui bărbat care i-a amenințat cu un cuțit, în cursul unei intervenții domestice, scrie Breitbart.

Cel ucis este un bărbat de culoare de 27 de ani, din West Philadelphia, numit Walter Wallace Jr.

Purtătorul de cuvânt al poliției, sergentul Eric Gripp, a declarat ziariștilor că Wallace Jr. a înaintat către polițiști după ce aceștia i-au dat ordinul să arunce arma albă. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă.

Tânărul a fost dus la Penn Presbyterian Medical Center, dar a murit nu după mult timp.

Imediat, un grup de circa 50 de protestatari s-au adunat în fața spitalului și au început să distrugă și să spargă.

Un video postat de OSI News arată imagini cu haosul instalat pe străzile metropolei americane, cu protestatarii atacându-i pe polițiști.

O altă înregistrare video arată un șir de polițiști cu scuturile ridicate, care sunt atacați cu căldări de vopsea, cu paleți de lemn, cărămizi și alte obiecte contondente.

Protestatarii au răcnit la oricine poartă camere de filmat, punând semnul egal între ziariști și polițiști, în timp ce violențele și jafurile au continuat.

Într-un alt cartier al Philadelphiei, un alt grup de manifestanți a ocupat străzile și a început să spargă vitrinele, a relatat canalul local de televiziune, ABC 6.

Violențele din Statele Unite, declanșate de moartea lui George Floyd, în luna mai, cunoscuseră o perioadă de acalmie în ultimele săptămâni.

Liderii Democrați, care le-au susținut și le-au încurajat la început, sperând că vor zgudui autoritatea lui Donald Trump, au cerut ulterior încetarea acestora, după ce sondajele au arătat că violențele, crimele și jafurile aveau un efect opus celui scontat, scăzându-i popularitatea lui Joe Biden.

Acum, ele par să reizbucnească. Dacă vor dura, ar putea exista din nou pentru ele o explicație politică: Philadelphia este capitala statului Pennsylvania, un stat cheie în viitoarele alegeri, așa cum a fost și în 2016.

Or, la ultima dezbatere dintre cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Biden a recunoscut că intenționează să închidă industria petrolieră, o activitate de bază în Pennsylvania.

Așa cum era de așteptat, Trump nu a stat mult pe gânduri pentru a exploata acest atu, despre care mai mulți observatori au afirmat că ar putea răsturna soarta alegerilor, la fel ca în 2016. Luni, el s-a aflat în acest stat, participând la nu mai puțin de trei mitinguri care s-au bucurat de o mare participare.

Dacă violențele din Philadelphia vor continua și se vor extinde, după modelul celor legate de moartea lui George Floyd, înseamnă că Democrații au decis să schimbe din nou tactica, optând pentru haos social, cu numai o săptămână înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Există numeroase informații și indicii că, în cazul în care pierd alegerile, Democrații intenționează să arunce toată America în haos, pentru a-l împiedica pe Trump să-și ia în primire noul mandat.