Evenimentul Zilei > Sport > Edi Iordănescu îl așteaptă cu brațele deschise pe Arlauskis
Edi Iordănescu îl așteaptă cu brațele deschise pe Arlauskis

Edi Iordănescu îl așteaptă cu brațele deschise pe Arlauskis

După experiența nefericită prin care a trecut în ultimele luni, în campionatul din Arabia Saudită, Giedrius Arlauskis are șanse foarte mari să ajungă, în curând, la o înțelegere cu conducerea ceferiștilor. 

Experimentatul goalkeeper din Lituania este tot mai aproape de revenirea la campioana României, CFR Cluj. Portarul, care a împlinit, în decembrie, vârsta de 33 de ani, a efectuat deja controlul medical și este doar o chestiune de zile până când transferul său la gruparea              alb – vișinie va fi oficializat.

Antrenorul principal al trupei de la poalele Feleacului, Edi Iordănescu, îl așteaptă cu brațele deschise pe Arlauskis și recunoaște meritele pe care le-a avut acesta în succesele obținute de clujeni, în perioada cuprinsă între 2017 și 2020.   

„Arlauskis este un portar extrem de valoros, care a contribuit mult la performanțele obținute de CFR Cluj, în ultimii ani” l-a lăudat fiul „Generalului” Anghel Iordănescu pe fotbalistul de peste 1,90 metri, care a adunat, de-a lungul celor trei sezoane petrecute la echipa feroviară, nu mai puțin de douăzeci de apariții în cupele europene.  

Luptă acerbă pentru titularizare

Edi Iordănescu e convins că lupta pentru titularizare va fi una acerbă între Arlauskis și Cristi Bălgrădean. Chiar dacă Bălgrădean a avut câteva evoluții modeste în acest campionat, tehnicianul de 42 de ani afirmă că acesta a dat multă încredere apărării alb-vișinii.

„Bălgrădean a avut o perioadă foarte bună, după ce am preluat eu echipa. S-a accidentat apoi și a avut două meciuri mai puțin fericite, însă, acum, se află, din nou, pe o traiectorie foarte bună” a spus, sigur pe el, Edi Iordănescu, la sfârșitul confruntării de luni, cu FC Argeș, încheiate cu o victorie categorică a elevilor săi, cu scorul de 5 – 0. 

Sandomierski rămâne ultima opțiune 

În lotul ceferist se regăsește, de asemenea, și un experimentat portar din Polonia, în vârstă de 31 de ani. Sosit la Cluj, în 2019, Grzegorz Sandomierski nu a bifat decât opt prezențe în tricoul            alb-vișiniilor, în actualul sezon, iar ultimul sa partidă a fost în 1 februarie, în deplasarea de pe terenul celor de la Chindia Târgoviște.  

„Dacă va veni Arlauskis, atunci vom avea în lot trei portari foarte valoroși și încă un tânăr promițător care vine din spate” a declarat, cu zâmbetul pe buze, Edi Iordănescu.