Evenimentul Zilei > Social > E ultima lovitură pentru Iohannis! A fost atacat chiar cu ordonanţă, culmea!
E ultima lovitură pentru Iohannis! A fost atacat chiar cu ordonanţă, culmea!

E ultima lovitură pentru Iohannis! A fost atacat chiar cu ordonanţă, culmea!

Scriitor și jurnalistul Laurian Stănchescu i-a adresat vineri un mesaj foarte critic preşedintelui Klaus Iohannis, căruia îi interzice să mai calce „vreodată la mormântul Eroului Națiunii Române, Avram Iancu”

Cum s-a ajuns la această situaţie inedită pentru şeful statului? Laurian Stănchescu explică motivele într-o scrisoare deschisă pe care a trimis-o presei:

„Ordonanță Culturală și Istorică pentru cetățeanul Klaus Iohannis!

Cetățene Klaus Iohannis, sunt părintele spiritual al proiectului Avram Iancu, eu l-am înregistrat în Parlament, din mâinile mele l-au primit… Crin Antonescu și Teodor Atanasiu…! Vorbesc documentele pe care le am.

În virtutea acestui lucru… îți interzic să mai calci vreodată la mormântul Eroului Națiunii Române, Avram Iancu! Tu taci și când vorbești, ții discursuri cu gura încleștată… de parcă ai plimba printre dinți… un straniu magnet.

Ai avut atitudine neinspirată … când ai respins proiectul Avram Iancu… votat în Parlament, a doua oară ai fost obligat de lege să-l semnezi… devenind cameleonic în comportament și declarații de presă…

Moartea lui Avram Iancu are mai multă gravitație decât ai tu ca persoană vie, cred că erai în delir prezidențial în momentul respingerii documentului parlamentar. Ai avut doar raționamentul și instinctul unui distrugător de monument mitologic.

Dacă te reculegi în genunchi și ceri iertare mormântului Eroului românismului…voi ridica această Ordonanță Culturală și Istorică… replică la umilirea și defăimarea memoriei postume a Cristosului Românismului, Avram Iancu, inițiată de tine și nedemnă de un Președinte al României…!

Ai încercat, nu-l poți dezonora pe Sfântul de la Țebea, este mucenicul lui Dumnezeu…!”

sursa foto: presidency.ro