Evenimentul Zilei > Social > E oficial! Se dau bonuri de masă pentru vaccinare. Când vor putea fi ridicate și de unde
E oficial! Se dau bonuri de masă pentru vaccinare. Când vor putea fi ridicate și de unde

E oficial! Se dau bonuri de masă pentru vaccinare. Când vor putea fi ridicate și de unde

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID -19, cu schema completă, începând din 31 august, vor fi recompensate cu tichete de masă.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat, un ordin prin care se reglementează acordarea alocaţiei de hrană persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2. Recompensa va fi acordat sub forma unor tichete de masă. Conform documentului, aceste persoane beneficiază de 5 tichete de masa a căror valoare totală a fost stabilită la 100 de lei.

„Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

De aceste bonuri de masa pentru vaccinare vor beneficia toate persoanele care s-au imunizat împotriva COVID cu schema completă. Aceasta cu condiția ca imunizarea să se fi produs după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă care prevede acordarea voucherelor, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masa”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, conform comunicatului de presă.

Cum se va derula procedura de achiziție a tichetelor de masă

În perioada imediat următoare, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor realiza procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masa. Acestea vor trebui livrate, de furnizori, în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare în acest scop.

După achiziţionarea tichetelor de masă, direcţiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Ordinul ministrului Sănătăţii va intra în vigoare imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Actul normativ a fost adoptat la finalul lunii august

Guvernul a adoptat, la finalul lunii august, OUG prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor beneficia de bonuri de masa. Valoarea acestora a fost stabilită la 100 de lei. Măsura este menită să ducă la relansarea campaniei de vaccinare, în contextul apariției noii variante Delta, a coronavirusului.

„Persoanele care se vaccinează după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe, cu schemă completă, vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de vouchere. De la momentul la care OUG este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Vor putea să ridice aceste bonuri în momentul în care vor fi disponibile, de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat. Încercăm să grăbim procedurile legale și de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai rapid”, anunța ministruă Sănătății de la vremea respectivă, Ioana Mihăilă.

Celelalte persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, vor putea participa la o loterie cu premii în bani, care urmează să fie reglementată de Guvern.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: