Evenimentul Zilei > Social > Bonuri de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Ordonanța a fost aprobată în Guvern
Bonuri de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Ordonanța a fost aprobată în Guvern

Bonuri de masă pentru cei care se vaccinează anti-COVID. Ordonanța a fost aprobată în Guvern

Persoanele care se vor vaccina împotriva COVID vor beneficia de bonuri de masă în valoare de 100 de lei,

Guvernul a adoptat actul normativ prin care persoanele care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor beneficia de bonuri de masă în valoare de 100 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței de guvern. Măsura este menită să ducă la relansarea campaniei de vaccinare, în contextul apariției noii variante Delta, a coronavirusului.

„Persoanele care se vaccinează după intrarea în vigoare a acestei ordonanțe, cu schemă completă, vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de vouchere. De la momentul la care OUG este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Vor putea să ridice aceste bonuri în momentul în care vor fi disponibile, de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat. Încercăm să grăbim procedurile legale și de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai rapid”, a anunțat ministrul Sănătății.

Potrivit spuselor sale, celelalte persoane care s-au vaccinat cu schema completă, vor putea participa la o loterie cu premii în bani.

Ioana Mihaila

Statisticile COVID la zi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni, 30 august, un număr de 699 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 11 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 280 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere.

„Până astăzi, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.054.417 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicarea transmisă de autorități.

În Bucureşti sunt 104 de cazuri noi de COVID-19, în Cluj – 81, Ilfov – 68, Timiş – 34, Constanţa – 26, Bacău, Sibiu – 25. Judeţele Arad, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea au între 10 şi 20 de cazuri. Judeţul Mureş nu a înregistrat niciun caz nou. Celelalte judeţe au sub 10 cazuri.