Evenimentul ZileiSocialE crunt ce urmează după pandemie. Boala care va secera milioane de vieți. O spune un medic cunoscut

E crunt ce urmează după pandemie. Boala care va secera milioane de vieți. O spune un medic cunoscut

E crunt ce urmează după pandemie. Boala care va secera milioane de vieți. O spune un medic cunoscut
Omenirea nu va scăpa de tragedii. Unul dintre cei mai cunoscuți urologi din Europa a a atras atenția că după pandemia de COVID-19 urmează un val de cazuri de cancer.

Medicul Bob Djavan, unul dintre cei mai cunoscuți urologi din Europa, a anunțat că după pandemia de COVID-19 urmează un val al cazurilor oncologice. Medicul a declarat că din cauza virusului, doctorii din toată lumea au amânat controalele, tratamentele și operațiile bolnavilor de cancer. Adevărata problemă se va vedea după ce pandemia se va termina.

Populația se va confrunta cu o boală fără leac

„Am văzut o creștere a cazurilor de cancer în stadii mai avansate, pentru că până la urmă această pandemie durează de mai bine de 2 ani. Și dacă pacienții nu vin la controale, vei depista recidive târzii și nu vei depista recidiva unei tumori aflate în stadiu incipient.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sursa. Arhiva EVZ

Pacienții încă mai cred că dacă se duc la spital se expun riscului de a lua COVID, dar, astăzi, spitalele de azi sunt bine protejate, să spun, astfel încât este mai sigur să fii în spital decât în afara lui.

Așa că mesajul meu este foarte clar: du-te la doctorul tău, du-te la controale. Ceea ce pandemia a făcut a fost să facă o mulțime de victime colaterale atunci când vine vorba de accesul la tratament și de diagnosticare. Asta este multi-facturală: am fost nevoiți să amânăm operații, pacienții nu au venit pentru a primi un diagnostic pentru că au simțit că dacă se duc la spital vor lua COVID”, a declarat medicul Bob Djavan.

Bolnavii de cancer au fost uitați

„Unele analize au fost amânate din motive de lipsă de capacitate. Dar lucrul cel mai important este răul colateral pe care l-am văzut la pacienții oncologici, se va întinde pe o perioadă mai mare de timp decât durata pandemiei în sine. Și va trebui să plătim „facturile” acestor probleme provocate de pandemie pe mai mulți ani de-acum înainte.

Evident că este important să fii vaccinat, este important să porți în continuare masca, este important să te porți adecvat și cred că este o decizie care ține de fiecare împarte. Pentru că niciun stat din lume, niciun polițist nu poate să controleze pe fiecare, la orice oră. Asta este o chestiune legată de maturitate, despre câtă înțelepciune avem să ne protejăm pe familiile, să ne protejăm bătrânii, prietenii și colegii de asta (n. red. de COVID-19)”, mai spune Bob Djavan, potrivit Digi24.


Accesează: