

Curtea de Apel Piteşti a dat o sentinţă definitivă, dar fosta angajată nu are în plan să înapoieze banii furați. Aceasta nu mai are nimic pe numele său.
Femeia era contabilă la Spitatul Județean Argeș și a avut acces la toate bunurile instituției. Aceasta întocmea în fals ordine de plată către anumiți furnizori cu care colabora spitalul. Planul i-a mers perfect timp de 4 ani, astfel că s-a ajuns la un prejudiciu de un milion de euro. Ani întregi, responsabilii spitalului nu și-au dat seama de ilegalitățile făcute de angajată. În 2017, DIICOT a descoperit tot.
Nu a fost prima abatere a angajatei. Aceasta a furat și de la fostul loc de muncă, a produs un prejudiciu de 1,6 milioane de lei. Femeia lucra la o bancă din Pitești.
Doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au fost anchetaţi de poliţişti. Aceștia au furat mâncarea pregătită pentru pacienți. Bucătăria unității medicale a fost vandalizată.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, a declarat luni că verificările au fost demarate după ce reprezentanţi ai Spitalului Judeţean au sesizat că „alimente din blocul alimentar al unităţii spitaliceşti au fost găsite ambalate într-un recipient pentru deşeuri, fiind depozitate în acel loc de către angajaţi ai unităţii, în vederea sustragerii acestora”.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, cercetările urmând a fi desfăşurate pentru verificarea aspectelor sesizate şi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta”, a afirmat Nenişcu.
„Eu, managerul spitalului, am dirijat procesul verbal și am sesizat poliția. Angajații, când am vorbit cu ei, au zis că nu știu despre ce e vorba, că ei nu cunosc”, a precizat Doina Caba, managerul Spitalului Județean Botoșani.
Aceasta a mai declarat că bucătarii puteau prepara peste 50 de porţii de mâncare pentru bolnavi, potrivit realitatea.net.