Durere mare în showbiz-ul românesc. Crima pe care nimeni nu o va uita vreodată. Mesaj sfâșietor pe rețelele sociale

Durere mare în showbiz-ul românesc. Crima pe care nimeni nu o va uita vreodată. Mesaj sfâșietor pe rețelele sociale sursa: Instagram

Alina Sorescu nu a uitat de Ioan Luchian Mihalea, artistul care a ghidat-o la începutul carierei și a cărui moarte violentă a șocat România în anul 1993.

Mesaj dureros transmis de cântăreața Alina Sorescu, la data de 15 decembrie. Artista a evocat un om care i-a marcat începutul carierei și care, miercuri, ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Este vorba despre Ioan Luchian Mihalea, omul care a pus bazele grupurilor Song și MiniSong. El a sfârșit tragic, în anul 1993, atunci când a fost asasinat în propriul apartament din Drumul Taberei.

Alina Sorescu, mesaj pe Instagram în memoria lui Ioan Luchian Mihalea

„Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit 70 ani. Un artist cum nu se va mai naște și care prin grupurile Song și MiniSong a insuflat atâtor tineri și copii iubirea pentru scenă și muzică.

Aveam 7 ani când Profu’ Oanta a plecat în mod tragic dintre noi, dar am atâtea amintiri din turneele și spectacolele cu el și colegii mei de atunci. Cine își amintește de el înțelege ce spun. Cine nu, să caute filmulețe cu el pe Youtube să vadă un munte de talent și măiestrie. El îmi spunea Soreasca. Sper ca e mândru de mine”, a fost mesajul pe care l-a transmis Alina Sorescu pe contul de Instagram. Cântăreața a postat și două poze cu regretatul artist. Într-una apare alături de Ioan Luchian Mihalea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Omorât cu bestialitate pentru a fi jefuit

Nelu Florian Gavrilă, zis Bobiță, și Ionel Păun l-au asasinat pe Mihalea, iar mobilul crimei a fost jaful. Jurnalistul Alecu Racoviceanu, cel dintâi reporter care a scris în Evenimentul zilei, cu lux de amănunte, despre crima din noiembrie 1993 și, pe deasupra și un om care l-a cunoscut personal pe fostul artist, punctează:

„Ioan Luchian Mihalea a fost iubit de tinerii intelectuali. Grupul «Song» – corul lui – a făcut parte din ceea ce a însemnat «mișcarea studențească», în toate formele ei, inclusiv dizidența, prin transmiterea unor mesaje, prin intermediul spectacolelor de la sala Casei de Cultură a Studenților Grigore Preoteasa, până la Teatrul de Vară din Costinești și amfiteatrele din Iași, Cluj, Timișoara, Brașov și alte centre universitare”.