Reacție vehementă avută de cancelarului federal al Austriei, Sebastian Kurz, după crima care a șocat întreaga țară. O fată în vârstă de 13 ani, Leonie din Tulln, a fost omorâtă în timp ce se afla în compania a doi tineri afgani, în vârstă de 16 și 18 ani. Se pare că adolescenta a mers de bunăvoie la la apartamentul unuia dintre suspecț și ar fi consumat droguri împreună.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, anunță măsuri după această crimă

Se pare că tinerii erau implicați în trafic de droguri, conform presei din Austria. La un moment dat a izbucnit un scandal și fata a fost ucisă, după care a fost aruncată pe un spațiu verde la Viena-Donaustad, acolo unde a fost găsită sâmbătă seara, conform ziarulromanesc.at.

Se pare că un al treilea bărbat ar fi fost prezent în apartamentul crimei atunci când fata a fost omorâtă. El este, de asemenea, un tânăr afgan cu mai multe antecedente penale și împotriva căruia sunt deja în curs mai multe proceduri în mai multe țări. El este cunoscut pe nume autorităților și este fugar. O acțiune de urmărire generală este în plină desfășurare în Austria, conform sursei citate.

Cei doi tineri arestați de polițiștii autrieci au fost transferați la închisoarea (JA) Josefstadt. Unul dintre suspecți a fost deja condamnat de trei ori, ar fi trebuit să fie deportat, dar a făcut recurs și a reușit să scape de expulzare.

„Sunt profund șocat și afectat de actul crud care a avut loc aici la Viena”, a declarat cancelarul federal Sebastian Kurz. Politicianul a discutat cu familia fetei, exprimându-și „profunda simpatie” și anunțând o abordare clară a solicitanților de azil care au comis infracțiuni.

Cine nu respectă legea va fi expulzat

Cancelarul le-a spus jurnaliștilor că „își va continua linia consecventă”. După „astfel de crime barbare” nu s-a putut „întoarce la ordinea de zi”, a subliniat Kurz: „Promit că vom face totul ca autorii să fie aspru pedepsiți”.

Infracțiunea, pe care fata a plătit-o cu viața, l-a făcut „extrem de furios. Consider că este intolerabil ca oamenii să vină la noi, să caute protecție și să comită astfel de crime crude, barbare”, a afirmat Kurz.

Karl Nehamme, ministrul de Interne, s-a declarat „uimit și îngrijorat”. Dacă se va dovedi că suspecții din Afganistan care au fost arestați luni au comis crima, vor fi deportări. La o conferință de presă la Ministerul de Interne, Nehammer a spus: „Cei care fug de patria lor și își caută refugiu în Austria trebuie să respecte legea: „Dacă nu faci asta, trebuie să pleci”.