Evenimentul ZileiEVZ SpecialDupă 90 de termene, în 5 ani și jumătate, se pune punct. Decizie finală pentru Sorin Oprescu

După 90 de termene, în 5 ani și jumătate, se pune punct. Decizie finală pentru Sorin Oprescu

După 90 de termene, în 5 ani și jumătate, se pune punct. Decizie finală pentru Sorin Oprescu
Urmează decizia. Curtea de Apel București a decis ca procesul de corupție în care este implicat fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, să fie reluat de la ultimul termen. Acum, în componența completului de judecată a intrat și un al treilea magistrat, întrucât cei doi, desemnați inițial nu au căzut de acord cu privire la decizia finală.

Completul de trei judecători este compus din: Daniela Panioglu, Nadia Gălățanu și cea din urmă desemnată, Claudia Jderu.

DNA a solicitat majorarea pedepselor

Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a cerut majorarea pedepselor date în dosarul de corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu. Mai precis, magistratul a solicitat ca instanța care va da decizia finală, Curtea de Apel București, să se orienteze spre o pedeapsă maximă prevăzută de lege în cazul acuzațiilor imputate lui Oprescu – luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat.

Sorin Oprescu este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Oprescu susține că nu a încălcat niciodată legea

În ultimul cuvânt în fața instanței, Sorin Oprescu a declarat că nu a încălcat niciodată legea. „O spun fără falsă modestie, în viața mea am făcut bine pentru oameni. (…) Toate acuzațiile care mi s-au adus sunt facute pe vorbele unui om care a comis aceasta delațiune pentru a-și obține o pedeapsă mai mica. (…) De-a lungul mandatului de primar general am avut 462 de plângeri penale, toate sunt incheiate cu NUP. N-am încălcat niciodată legea. Am aproape 50 de ani de muncă. Nu am trecut de bariera pe care mi-a dat o educația. Va rog să țineți seamă că, totuși, am fost și încă mai sunt chirurg, am fost primar general, senator și nu in ultimul rand am o pregatirs academica de ani de zile. Si nu mi s-a reproșat niciodată nici ca mi-a lipsit vreun ban, profesionalismul, că ar fi fost un nemernic care a încălcat legea și am incercat să mă ascund.” a afirmat Sorin Oprescu.

El a fost condamnat pe 13 mai 2020 la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Prins în flagrant și arestat pe 6 septembrie 2015, pe când era aflat la al doilea mandat ca primar al Capitalei, Oprescu beneficiază de un proces care a devenit unul istoric: 90 de termene, 5 ani şi jumătate şi nicio sentință finală… În 2020 au fost doar 9 ședinţe de judecată în acest proces, iar de la începutul acestui an, termenele au fost fixate în fiecare lună.


Accesează: