După 22 de închisoare, Kostas Passaris, supranumit „fiara din Balcani”, vrea un regim mai blând. Ce a hotărât instanța

După 22 de închisoare, Kostas Passaris, supranumit „fiara din Balcani”, vrea un regim mai blând. Ce a hotărât instanța Sursa foto: Pixabay

Criminalul grec Konstantinos Passaris va fi supus în continuare unui regim strict de detenție, după ce instanța a decis că el rămâne o persoană periculoasă pentru ceilalți.

Instanța a respins cererea criminalului grec prin care solicita un regim de detenție mai blând. Astfel, el este văzut în continuare a fi un deținut periculos și de aceea trebuie ținut sub strictă supraveghere.

Kostas Passaris continuă să fie strict supravegheat

Kostas Passaris, numit și „Fiara din Balcani” a petrecut în închisoare 22 de ani, după ce în anul 2001 a fost condamnat la închisoare pe viață. El a împușcat mortal doi oameni în timpul unui jaf armat comis la o casă de schimb valutar din centrul Capitalei. În momentul crimei, grecul era drogat, iar scopul a fost acela de a-i demonstra unei prostituate cât de ușor se fac banii.

Încă de la început, acesta a fost supus unui regim de detenție sever. Deținutul a fost rezident la Rahova, Craiova, Gherla și Arad, unde a fost considerat, mereu, un condamnat extrem de periculos.

Ne puteți urmări și pe Google News

De-a lungul timpului au fost emise nouă rapoarte de incident pe numele său, pentru că a intrat în conflict cu gardienii din închisoare.

Acesta a strâns în închisoare 44 de recompense și a câștigat 66 de zile pentru muncă depusă, însă judecătorii au stabilit că reprezintă în continuare o amenințare și ar fi periculos să îi schimbe regimul de detenție din închis în semideschis.

Instanța a refuzat cererile grecului la un regim de detenție mai blând

Pe 25 octombrie, instanța a respins cererile criminalului grec și a hotărât că el continuă să fie un deținut periculos pentru gardieni și ceilalți deținuți.

„În acest moment nu se poate concluziona că există suficiente dovezi de reintegrare socială pentru a justifica schimbarea regimului de executare într-unul în care măsurile de supraveghere și securitate sunt reduse, așa cum este regimul semideschis”, se arată în decizia judecătorului care a analizat cererea.

În cazul lui, instanța a stabilit că o nouă cerere în ceea ce privește schimbarea regimului de detenție va putea fi discutată doar începând cu 23 septembrie 2023, potrivit Gândul.