Eliminarea pensiilor speciale prin referendum. Dreapta Unită i-a transmis cererea lui Klaus Iohannis

Eliminarea pensiilor speciale prin referendum. Dreapta Unită i-a transmis cererea lui Klaus Iohannis

Dreapta Unită. alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei, solicită convocarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. În acest sens, politicienii au depus, la Cotroceni, o petiție semnată de 135.000 de români.

Dreapta Unită îi cere lui Klaus Iohannis să convoace referendum pentru eliminare a pensiilor speciale. În acest sens politicienii alianței spun că au adunat 135.000 de semnături care să le susțină solicitarea.

Dreapta Unită vrea eliminarea pensiilor speciale

Alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei depune la Palatul Cotroceni un document prin care îi cere președintelui să organizeze un referendum.  În acest sens, Cătălin Drulă, președintele USR a anunțat că au fost strânse 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale.

Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Ionuţ Simionca, din partea PMP, au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului. Aceștia i-au lăsat preşedintelui cutii cu peste 135.000 de semnături strânse pentru eliminarea pensiilor speciale. Liderii Drepta Unită i-au adresat şi o scrisoare şefului statului și au susținut o serie de declarații în fața Palatului Cotroceni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem în faţa Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Suntem noi aici, cei din Dreapta Unită, USR, PMP şi Forţa Dreptei pentru a îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie, să convoace şi un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a declarat, în numele Alianței Dreapta Unită, că cea mai mare pensie specială din România a ajuns la 58.000 de lei pe lună.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind pensiile speciale de la CCR

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liderul USR acuzații la adresa coaliției PSD-PNL

Politicianul Dreapta Unită a acuzat coaliția PSD - PNL că nu dorește să elimine pensiile speciale. Cu atât mai mult cu cât, Nicolae Ciucă încasează în jur de 19.000 de lei pe lună. Cătălin Drulă a declarat că românii trebuie să se pronunțe pe acest subiect, iar nu politicienii. Politicianul Dreapta Unită arată că pensiile speciale introduce o nouă clasă de privilegiați.

„Am văzut că această clasă politică reprezentată de PSD şi PNL nu vrea şi nu poate să elimine aceste pensii sfidătoare. Cea mai mare dintre ele a ajuns la 58.000 lei pe lună, în timp ce peste un milion de oameni trăiesc cu sub 1.100 de lei pe lună. Pensionari speciali ca domnul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă are 19.000 lei, tocmai i-a fost crescută cu 13% pensia specială.

Cerem ca poporul român să se poată pronunţa asupra acestui subiect care dezbină societate românească şi, la fel ca înainte de 1989, îi împarte pe cei privilegiaţi, cei dintr-o nomenclatură şi cei care muncesc şi primesc pensii pe baza contribuţiei”, a mai spus Cătălin Drulă.

Semnături pensii speciale

Semnături pensii speciale Sursa foto: USR

Dreapta Unită, mesaj pentru Klaus Iohannis

Liderul FD, Ludovic Orban, i-a transmis şefului statului să convoace referendum pentru desființarea pensiilor speciale. El îi aduce aminte de o inițiativă, din 2019, când propunea un referendum pe justiție. Obiectivul referendumului a fost oprirea asaltului „ciumei roşii” împotriva independenţei justiţiei.

„Au participat la referendum aproape 50% dintre cetăţenii români cu drept de vot, care au spus categoric ca vor o justiţie independentă, că doresc oprirea agresiunii permanente a mafiei pesediste împotriva sistemului de justiţie, că vor ca toţi cetăţenii să aibă acces liber la justiţie, iar cei vinovaţi, indiferent de ce funcţie deţin să fie pedepsiţi. Îi readuc aminte preşedintelui Iohannis, care pare că este înlocuit cu o sosie, şi îi spun – Klaus, dacă nu eşti o sosie, dacă nu ai fost înlocuit cu un Werner mai rău şi mai pesedist, fă ceea ce este vital pentru România, convoacă referendum pentru desfiinţarea pensiilor speciale!”, a spus Orban.

Totodată, secretarul general al PMP, Ionuț Simionca a spus toţi românii trebuie să știe că pensiile speciale au fost votate de PSD şi PNL.

„Şi noi, cei din alianţa Dreapta Unită, am luptat împreună în Parlamentul României pentru a face legi care să elimine aceste pensii speciale. Noi ne dorim ca această propunere a noastră să fie dusă de către preşedintele României mai departe şi să li se facă dreptate românilor. Nu este normal ca oameni care au muncit onest şi care au depus 40 de ani o muncă asiduă să nu poată să-şi întreţină familiile şi o categorie de privilegiaţi să primească pensii de sute de milioane”, a mai declarat Ionuţ Simionca.