Annegret Kramp-Karrenbauer, președinta Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a anunțat oficial, luni că nu va candida la postul de cancelar în cadrul alegerilor federale prevăzute în toamna anului viitor, în Germania.

Ea a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că va rămâne în fruntea CDU până la desemnarea unui succesor și că va rămâne la conducerea ministerului Apărării până la sfârșitul mandatului, scrie AFP.

Aceste precizări confirmă informații dezvăluite anterior de Reuters.

Potrivit unei surse din cadrul formațiunii conservatoare, cea supranumită „AKK” i-a informat luni pe liderii CDU că va organiza desemnarea succesorului ei, atât la președinția partidului cât și pentru candidatura la cancelaria țării, în cursul verii.

Unul din apropiații cancelarului, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a vorbit despre o „situație extrem de gravă” pentru Uniunea Creștin-Democrată (CDU).

„Viitorul nostru este în joc”, a spus el, în timp ce președintele partidului social-democrat, membru al coaliției aflată la guvernare, Norbert Walter-Borjans, a vorbit despre o „situație extrem de preocupantă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE