Drama directorului general al OMS. Unchiul său a murit în război. „Un moment dificil”

Drama directorului general al OMS. Unchiul său a murit în război. „Un moment dificil”OMS. Sursa foto: flickr.com

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a povestit că unchiul său a fost ucis în razboi în regiunea etiopiană Tigray și că a fost un moment foarte dificil pentru el.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut că unchiul său a fost „asasinat” de către militari eritreeni, în regiunea etiopiană Tigray. De atunci, el a luat o serie de măsuri pentru a pune capăt măcelului. Forţele din Tigray au bombardat Eritreea, iar ruda sa nu a mai avut șanse de supraviețuire.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vârstă de 57 de ani, care este originar din Tigray (n.r. regiune din Etiopia), a dezvăluit la sfârşitul unei conferinţe de presă cu corespondenţi la ONU, miercuri, că nu a mai putut să își ducă planul la bun sfârșit din cauza acestui „moment dificil” pentru el.

„Am aflat că unchiul meu a fost asasinat de către armata eritreeană. Am vorbit cu mama mea, iar ea era devastată, pentru că el era cel mai tânăr din familie, era aproape de aceeaşi vârstă cu mine. Aşadar, nu eram în formă”, le-a mărturisit jurnaliştilor.

„În sat, atunci când l-au ucis acasă la el, peste 50 de oameni au fost ucişi în acelaşi sat. În mod arbitrar. Sper ca acordul de pace să fie respectat şi ca această nebunie să înceteze” a declarat directorul OMS, potrivit news.ro

Războiul din Tigray

Războiul a început la 4 noiembrie 2020, când premierul etiopian Abiy Ahmed a ordonat o ofensivă împotriva forțelor regionale din nordul regiunii Tigray. Mai multe persoane nevinovate și-au pierdut viața.

Guvernul etiopian şi rebelii din Tigray au semnat, la 2 noiembrie, la Pretoria, un acord cere prevede o încetare a ostilităţilor, retragerea şi dezarmarea forţelor din Tigray, restabilirea autorităţii federale în Tigray şi redeschiderea accesului în această regiune care se află într-o situaţie umanitară catastrofală.

Cu toate astea, autoritățile nu au anunțat niciodată adevăratul număr al deceselor sau al victimelor. Mai mult, în acord nu a fost menționată o eventuală retragere a armatei.

Această zonă se află în continuare sub controlul armatei Eritreei.

Ne puteți urmări și pe Google News