Evenimentul ZileiPoliticaDragnea vrea sa rupă tăcerea. Ce are de spus fostul lider PSD?

Dragnea vrea sa rupă tăcerea. Ce are de spus fostul lider PSD?

Dragnea vrea sa rupă tăcerea. Ce are de spus fostul lider PSD?
Liviu Dragnea are multe de spus și de aceea sistemul dorește să-l țină la închisoare ca să-i închidă gura. Cel puțin asta susține Codrin Ștefănescu

Liviu Dragnea are multe de spus, iar cei ce doresc să-i închidă gura nu vor reuși pentru că este un pericol pentru sistem. Declarația îi aparține lui Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații fostului președinte al PSD. El a dat aceste explicații după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată.

„Am vorbit acum cu el acum și am vorbit și ieri, pentru că am fost în vizită și am crezut că mă duc pentru ultima oară în vizită la penitenciar. Ieri i-am spus că sunt convins că după ce a obținut patru hotărâri judecătorești, inclusiv o hotărâre dată de comisia din penitenciar care e condusă tot de un judecător, privind eliberarea, nu are cum instanța de astăzi să dea altceva decât sa ia act, conform legii.

Pentru că patru judecători, între timp, i-au admis faptul că a fost abuzat în închisoare, că i s-a încălcat dreptul la sănătate, dreptul la muncă, i s-au acordat cele 49 de zile de muncă suplimentar, comisia de la penitenciar, condusă tot de un judecător, a admis în unanimitate că el poate fi elibera”, a spus Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3.

Codrin Ștefănescu acuză abuzuri

Potrivit spuselor sale, Liviu Dragnea este un pericol pentru sistem și de aceea se dorește să fie ținut în închisoare. Ca să nu poată vorbi despre ceea ce știe.

„Și vreau să vă spun câteva lucruri: Dragnea nu este nici criminal, nici pedofil, nici violator, nici un pericol public pentru societate. Este însă un pericol pentru sistem. Și dacă ei cred că sub forma asta abuivă îi vor închide gura lui Dragnea, vă spun că nu o să i-o închidă”, a spus Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a precizat că în prezent, Liviu Dragnea nu mai lucrează la parcul auto și este angajat la secția de croitorie, unde face lenjerii. El a precizat că Liviu Dragnea a fost victim unor abuzuri din partea celor care îl țin la închisoare.

„Acum lucrează la lenjerii. L-au scos ca inginer de la parcul auto al penitenciarului, că așa sunt ordinele de sus, și l-au trimis la lenjerii. După ce l-au ținut aproape 9 luni de zile pe tușă, ba că are COVID, ba că e suspect, ba că e suspect colegul de cameră sau colegul colegului din salon. A fost un șir întreg de abuzuri, inclusiv de abuzuri, inclusiv legate de starea lui de sănătate, pentru că el nu a fost încă dus la medic. Pentru că el trebuia să fie operat la coloană, are probleme foarte serioase de sănătate. Cu toate astea, nu s-a decis nimic astăzi în sensul acesta”, a mai spus Codrin Ștefănescu.


Accesează: