„Orban e liderul Opoziţiei? Nu e liderul nimănui, nu e nici măcar liderul lui. E un exemplu negativ. Un turnător şi atât!", a spus Dragnea tinerilor social democrați întruniți la Neptun la Școala de vară.

Liderul PSD a constatat că „în ultimul an în România s-a ajuns la demență” și a acuzat manipularea și agresivitatea adversarilor politici. "Este o manipulare inimaginabilă. Este o minciună fără sfârşit, agresivitate dusă la extrem, foarte mult cinism şi ţi-e şi ruşine să mai vorbeşti de ceva sentiment – e un cuvânt care a dispărut demult din limbajul multor oameni care vorbesc la televizor, şi politicieni şi nepoliticieni. (…) Este un fel de subiect tabu în ultimii ani – ni s-a spus să nu vorbim despre el, că nu e bine, că deranjează – şi anume sărăcia. (…) În România, în America, în Europa de Vest, în Africa, în orice ţară din lume există oameni săraci. Din păcate, la noi, adversarii noştri – şi asta începând cu mulţi ani în urmă şi acum este din ce în ce mai intens – nu mai vor să vorbească despre sărăcie, au o abordare foarte cinică, pentru ei, oamenii săraci sunt doar nişte cifre statistice, vor să lovească şi lovesc încontinuu PSD-ul pentru că fiind singurul partid care pe lângă creştere economică se preocupă în aceeaşi măsură şi de eradicarea sărăciei, pentru că ei au un gând urât, dar foarte simplu – vor să elimine partidul care susţine această categorie socială – şi nu e mică deloc – pentru ca o mare parte din societatea românească să poată să aibă acces la resursele acestei naţiuni, să fie cât mai puţini cei care au acces la aceste surse, care decid, care împart între ei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

El le-a spus tinerilor social-democrați să evite „politica de budoar, de studio” și să se dedice problemelor reale și grele ale societății.