Andronic este convins că varianta prezentată de Dragnea la Antena 3 (n.r. 4 asasini care s-ar fi cazat la un hotel din centrul Capitalei şi ar fi pornit pe urmele sale) conţine „două mari probleme”.

EXPLOZIV! FILMUL tentativei de ASASINAT asupra lui Liviu Dragnea. Detaliile creează un nou CUTREMUR pe scena politică

„Povestea lui Liviu Dragnea are două mari probleme: în primul rând vine într-un context în care de ceva vreme liderul PSD duce un război pe faţă cu SRI şi SPP folosind toate mijloacele pe care le are le dispoziţie. De la tăieri masive de buget până la declaraţii publice. A doua problemă este legată de logica unei operaţiuni de asasinare.

SRI îi răspunde lui Liviu Dragnea în cazul TENTATIVEI DE ASASINAT. Reacții de la SPP și Parchetul General

O să încep cu a doua. Tehnica de eliminare a unui personaj politic presupune în primul rând discreţie. Este greu de presupus, în condiţiile în care preşedintele Camerei Deputaţilor nu beneficiază de un dispozitiv de protecţie similar cu al preşedintelui sau al primului-ministru, respectiv maşini de escortă, 7-8 spp-işti, supraveghere informativă, cineva ar trimite 4 oameni ca să asasineze un personaj aproape nepăzit. Eventual, numărul exagerat de persoane pe care Liviu Dragnea susţine că a fost implicat în această operaţiune sugerează o corecţie fizică, adică o bătaie.

Dragnea a ajuns subiect de GLUME pe internet, după acuzațiile privind ASASINATUL! Cele mai AMUZANTE MEME-URI

Dar ce rost ar avea să-l baţi pe Liviu Dragnea? Incapacitatea sa fizică nu ar stânjeni cu nimic treburile PSD sau ale Camerei Deputaţilor. Cel mai mare semn de întrebare îl am asupra faptului că aflăm după un an şi jumătate că aşa ceva s-ar fi putut întâmpla.

Nu vorbim de impresii, ci aşa cum ne-a explicat Liviu Dragnea, de acţiuni asupra sa. În aceste condiţii, întrebarea firească este de ce nu a făcut nicio sesizare la Poliţie, la SRI, la SPP sau la oricare instituţie a statului? Poate pentru că nu s-a simţit cu adevărat ameninţat, pentru că eu o altă explicaţie nu găsesc.

În ceea ce priveşte războiul pe care acesta îl duce cu SRI şi SPP, nu cred că poate cere celor două instituţii ceva ce el nu a sesizat oficial sau neoficial. În aceste condiţii, cu riscul de a bagateliza o problemă importantă cum este o tentativă de asasinat la adresa omului numărul 3 în statul român, trebuie spus că pare mai curând o poveste pescărească decât una reală”, a declarat Dan Andronic.