După ce, aseară, Liviu Dragnea a declarat că patru străini au încercat anul trecut să-l asasineze, SRI a reacționat.

 „Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind pază și protecția demnitarilor români și nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică”, se arată într-o precizare transmisă de purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

În context, Ovidiu Marincea, a precizat: „SRI nu are atribuții în acest domeniu. Dar dacă aflăm informații care intră în atribuțiile altei instituții suntem obligați să le punem deîndată la dispoziția lor. Nu este cazul aici”.

De asemenea, oiciali din SPP au declarat, pentru EVZ, că serviciul care se ocupă de paza și protecția demnitarilor nu a primit vreo sesizare în acest sens. Asta deși Liviu Dragnea a refuzat protecția SPP și nu are asigurată protecția nici din partea Ministerului de Interne. Totodată, oficiali din Parchetul General susțin, de asemenea, că nu a înregistra nicio sesizare privitoare la o presupusă amenințare la integritatea fizică a președintelui camerei Deputaților.

Liviu Dragnea susține că patru străini au încercat anul trecut să-l asasineze. Liderul PSD a precizat că știe chiar și locul unde aceștia au fost cazați.

„Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine)”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.