Evenimentul Zilei > Social > Dr. Monica Pop, şocată de reţinerea chirurgului Beuran. E stat poliţienesc?
Dr. Monica Pop, şocată de reţinerea chirurgului Beuran. E stat poliţienesc?

Dr. Monica Pop, şocată de reţinerea chirurgului Beuran. E stat poliţienesc?

Dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, şi-a exprimat indignarea după reţinerea chirurgului Mircea Beuran de către DNA pentru 24 de ore.

„Este greu de crezut aşa ceva” spune medicul Pop. „Există vreo dovadă? E stat poliţienesc? Bag mâna în foc pentru el, îl cunosc de ani de zile. Este un om corect este un bun chirurg şi sute de mii de oameni vor avea de suferit. Sper din suflet să nu se finalizeze aşa„, a spus dr. Pop la România TV.

Întrebată  câte operaţii putea face chirugul din clipa când a fost luat de DNA, medicul Pop a răspuns:

„Poate 4 sau 5 operaţii. Şi pe mine m-a operta de cancer la colon şi a durat cam 2 ore. Şi trăiesc. Puteau fi salvaţi nişte oameni. Nu era omul care să primească bani, nu cred că s-a schimbat la 60 de ani să facă aşa ceva. E un om integru. Nu a cerut bani, nimeni n-a spus aşa ceva despre el. Nu refuza pe nimeni niciodată, nici pe oamenii săraci”, a declarat Monica Pop.

„Credeam că au trecut vremurile alea”, a completat avocata Drăghici, de asemenea, prezentă în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut de DNA. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat al instituţiei.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.”, se arată în comunicat.