Cu două săptămâni în urmă, avocații lui Dan Voiculescu au depus mai multe cereri, printre care și aceea de verificare a rechizitoriului și, dacă se constată nereguli, trimiterea „Dosarului ICA” înapoi la DNA. Totul ar trebui să fie analizat în cameră de Consiliu, la secret. O solicitare similară a fost respinsă de Tribunalul București pe 9 aprilie 2013. În lumina noului Cod Penal, Voiculescu vrea reexaminarea cererii de atunci, deși a fost condamnat între timp la 5 ani de închisoare și la plata prejudiciului de 60 milioane de euro.

Cei doi judecători de la Curtea de Apel care au cazul ICA în analiză au decis că se vor pronunța pe aceste cereri în ședința de astăzi. Tot la termenul anterior, un alt avocat a venit cu ideea să se anuleze privatizarea institutului de Cercetări Alimentare (ICA) și să fie despăgubiți cei care au investit pe terenul respectiv.

Campanie pentru mogul

Propunerea a fost imediat îmbrățișată de Dan Voiculescu. „Să anuleze privatizarea, să-și ia terenul și clădirea aia superbă, să le vândă, iar eu sămi recuperez toți banii pe care i-am bagat în ICA în perioada 1992-2014… Să facă bine Parchetul să-şi ia înapoi clădirile minunate care stau să cadă, terenul care este prăpastie, nu este nimic acolo”, a declarat mogulul, care de șase ani tot fuge de Justiție.

În ultimele două săptămâni, Dan Voiculescu a început o campanie furibundă pe posturile sale de televiziune și chiar pe blogul său, în care încearcă să convingă că terenul pe care se află ICA este o prăpastie, iar clădirile stau să cadă. Realitatea din teren îl contrazice însă pe mogulul care se dă păcălit de stat. Institutul este flancat de două din imobilele trustului de presă Intact. Nici vorbă de clădiri care stau să cadă sau de vreo prăpastie. De altfel, fotografiile din anii trecuţi arată acelaşi lucru.