Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul Ayahuasca. Noi suspecți alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness. Stenograme
Dosarul Ayahuasca. Noi suspecți alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness. Stenograme

Dosarul Ayahuasca. Noi suspecți alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness. Stenograme

În Dosarul Ayahuasca DIICOT a extins cercetările asupra a încă două persoane considerate suspecte, alături de Gelu Oltean și Vanessa Youness. Stenogramele prezentate de Antena 3 arată că Savanta și Cobaiul erau piese importante în angrenajul grupării.

Georgiana Mărgilă, reporter Antena 3 a dezvăluit noi date din Dosarul Ayahuasca în care sunt implicați Gelu Oltean și Vanessa Youness:

„Având în vedere demersurile pe care le-au făcut inculpați în acest dosar pentru a legaliza acest tratament cu ceai amazonian s-au extins acuzațiile tocmai pentru că a descoperit că era folosită în rețetar această substanță extrem de periculoasă la care nu mai ai cum să găsești scuze! Există o asemenea probă a intenției având în vedere că încercau cumva să treacă prin Ministerul Sănătății organizarea acestor ritualuri cu aceste substanțe, respectiv cu ceaiul amazonian, care conținea DMT.”

„Să nu se știe că acest ceai conținea DMT respectiv acest drog despre care vorbim și care se află pe lista substanțelor interzise. Erau conștienți de faptul că acest amestec de plante conține DMT. Toate efectele sunt descrise de către Procurorii DIICOT în acest dosar, efecte de care au ținut cont judecătorii de la Brașov atunci când au instituit arestul preventiv în ceea ce îi privește pe cei trei din acest dosar. Practic putem să spunem acum că sunt mai mulți în acest dosar întrucât avem confirmarea faptului că sau extins cercetările penale și asupra altor două persoane”, a mai precizat aceasta.

În vârful rețelei era „Protectorul”, respectiv Gelu Oltean. Așa se auto-intitula acesta. „Pentru noi foarte greu aproape de imposibil de crezut că acest om nu știa exact ce conțin acele substanțe tocmai pentru că a lucrat cu drogurile.

Operațiunea „Nufărul”, este denumită așa de Antena 3 datorită faptului că se referă la faptul că cei din acest dosar  încercau să treacă prin mai multe instituții aceste ritualuri. Însă încercau să nu se știe faptul că acest amestec conține DMT și o să vedem lucrul ăsta e practic este dovedit prin conversațiile pe care le au avut unii cu ceilalți”.

Avem un „Savant”, dar și un „Cobai”. Stenograme

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE