Evenimentul ZileiInternationalDoliu la Formula 1! O mare legendă s-a stins din viață. Tragica veste a fost anunțată în urmă cu puțin timp

Doliu la Formula 1! O mare legendă s-a stins din viață. Tragica veste a fost anunțată în urmă cu puțin timp

Doliu la Formula 1! O mare legendă s-a stins din viață. Tragica veste a fost anunțată în urmă cu puțin timp
Lumea curselor auto este în doliu. În urmă cu puțin timp, echipa de Formula 1 Williams Racing a anunțat decesul fondatorului lor, o mare legendă în acest domeniu. Britanicul Frank Williams s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Un anunț trist a fost postat duminică pe site-ul oficial al echipei de Formula 1, Williams Racing. Cu tristețe, aceștia anunță trecerea în neființă a fondatorului Frank Williams, o adevărată legendă în lumea curselor auto. Problemele de sănătate ale acestuia l-au determinat să meargă vineri la spital, însă în dimineața aceasta, pe 28 noiembrie, legenda s-a stins din viață, înconjurat de familie și apropiați.

“Cu mare tristeţe echipa anunţă, în numele familiei Williams, decesul lui Sir Frank Williams, fondator şi fost director al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani. După ce a fost internat vineri, Sir Frank a trecut în nefiinţă în linişte, în această dimineaţă, înconjurat de familia sa. Astăzi îi aducem un omagiu celui pe care l-am iubit şi care ne-a inspsirat. Frank ne va lipsi mult. Le cerem tuturor prietenilor şi colegilor să respecte dorinţa familiei Williams de a i se respecta intimitatea în această perioadă”, se arată pe site-ul echipei Williams.

În anunțul făcut de echipă, aceștia au transmis fanilor că pot depune coroane și flori la sediul echipei din Grove, Oxfordshire. Pentru cei care doresc să aducă un omagiu pentru activitatea lui Frank Williams, echipa de Formula 1 a pus la dispoziție conturile Spinal Injuries Association.

Williams Racing a fost fondată în anii ‘70 și a reușit să devină un nume sonor în industria curselor auto. În perioada 1980-1997, ei au câștigat 16 titluri mondiale, nouă la constructori și șapte la piloți.

Frank Williams s-a născut pe 16 aprilie 1942. Acesta a fost la început mecanic și a pilotat mașini de curse în Formula 2 și Formula 3. Primul șasiu Brabham Formula 1 achiziționat de acesta a fost condus de către Piers Courage în sezonul din 1969, terminând de două ori pe locul 2.

În anul 1972, echipa lui Williams construiește pentru prima dată propriul automobil pentru Formula 1. Acesta era un Politoys FX3 proiectat de către Len Bailey. Din păcate, soarta sa nu a fost una prea lungă, fiind distrus la prima cursă la care a participat.


Accesează: