Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în muzica populară din România! S-a stins inima muzicii lăutărești
Doliu în muzica populară din România! S-a stins inima muzicii lăutărești

Doliu în muzica populară din România! S-a stins inima muzicii lăutărești

Muzica populară românească este în doliu, după ce „Regele Saxofonului” a trecut din viață la vârsta de doar 48 de ani. Vestea a fost anunțată duminică, 23 ianuarie, de către interpreta Ramona Vița, care nu a făcut publică, însă, cauza care a condus la decesul artistului.

Doliu de nedescris în România. Îndrăgitul instrumentist bănățean Costel Pițigoi a murit. Familia, apropiații și o sumedenie de români îl deplâng pe cel care a fost poreclit „Regele Saxofonului” datorită talentului său inegalabil. Vestea a tulburat rudele artistului de muzică populară care, în urmă cu circa opt luni de zile, au suferit pierderea unui nepot din cauza unui accident rutier.

Vălul morții l-a răpit pe Costel Pițigoi

„Dragi colegi de cântec și lume bună, cu nemărginită durere și profund regret vă anunțăm că bunul și neprețuitul nostru Costel Pițigoi a încetat din viață. Fie ca Dumnezeu să îl primească în împărăția Lui!

Cu scuzele de rigoare, mai multe nu putem spune. Nu numai cuvintele, dar până și gândurile ne sunt inundate în lacrimi.

Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre! Sincere condoleanțe tuturor acelora care l-au apreciat și iubit cu adevărat. Nu știu cum va fi de acum înainte fără tine, când doina ta dulce nu se va mai auzi”, a transmis interpreta de muzică populară Ramona Vița într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Fluierul și saxofonul lui nu vor mai scoate acele sunete extraordinare”

În urma anunțului artistei Ramona Vița a reacționat și managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin, Ioan Benga, care avea o relație specială cu Costel Pițigoi. „Azi bat doar clopotele, inima lui Costel Florea (Pițigoi) s-a oprit, fluierul și saxofonul lui nu vor mai scoate acele sunete extraordinare”, a transmis managerul Ioan Benga.

Acesta și-a exprimat sprijinul pentru soția și cei doi fii ai instrumentistului Costel Pițigoi, „un OM de o calitate umană dumnezeiască”.

„Pe scaunul tău de la Orchestra ,,Virtuozii Semenicului” vor sta mereu doar doinele, jocurile de doi, ardelenele și sufletul tău frumos de bun coleg și de mare ,,bănățean”. Azi ai plecat în ceruri la îngeri, care te vor aprecia mai mult decât noi pământenii”, a mai spus managerul Centrului Județean de Cultură din Caraș-Severin, Ioan Benga.