Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului. A murit o mare legendă
Doliu în lumea sportului. A murit o mare legendă

Doliu în lumea sportului. A murit o mare legendă

Preşedintele Federaţiei europene de atletism (EAA), norvegianul Svein Arne Hansen, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, după ce în luna martie a suferit un infarct, anunţă Agerpres, care citează Reuters.

Hansen era preşedintele EAA din 2015, fiind al cincilea şef al organismului atletic european.

”Sunt profund întristat de vestea morţii lui Svein Arne. A fost un adevărat lider, un preşedinte cu viziune, o personalitate carismatică. Am pierdut un mare om”, a declarat Dobromir Karamarinov, preşedintele interimar al EAA.

În martie, Hansen a suferit un atac de cord în timp ce se afla acasă. El a fost testat atunci pentru virusul Covid-19 şi rezultatele au ieşit negative. Norvegianul era de asemenea membru al Consiliului World Athletics.

Hansen a condus şi federaţia sa naţională între 2003 şi 2015, înainte de a prelua conducerea EAA.

Președintele World Athletics, Sebastian Coe, a transmis un mesaj de condoleanțe: ”Am pierdut unul dintre cei mai apropiați prieteni. El a stat în spatele primelor mele rezultate internaționale majore, în 1979. A schimbat acest sport, a fost un lider eficient și înțelept care a ajutat mai multe generații de sportivi să își îndeplinească visele”

Hansen a fost ales la connducerea federației continentale în 2015 și reales în 2019.