Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea artistică. Un actor cu o carieră uriașă, de 50 de ani, a murit răpus de coronavirus. Curg mesajele de condoleanțe
Doliu în lumea artistică. Un actor cu o carieră uriașă, de 50 de ani, a murit răpus de coronavirus. Curg mesajele de condoleanțe

Doliu în lumea artistică. Un actor cu o carieră uriașă, de 50 de ani, a murit răpus de coronavirus. Curg mesajele de condoleanțe

Comediantul Jethro a încetat din viață, la vârsta de 73 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus, iar starea s-a de sănătate nu a mai putut fi ameliorată de medici.

Comediantul Jethro din Cornwall a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a contractat Covid-19, a anunțat familia sa. În declarația lor de pe pagina sa de Facebook se spune că a murit marți și că „viețile noastre nu vor mai fi niciodată la fel fără el”. Jethro, pe numele real Geoffrey Rowe, și-a încetat turneele în 2020, după mai bine de 50 de ani de activitate.

Jethro avut o carieră prodigioasă timp de 50 de ani

Managerul său, John Miles, a declarat: „Îi plăcea să facă oamenii să râdă… și a făcut milioane de oameni să râdă.”

Născut în St Buryan (Anglia), Cornwall, popularitatea lui Jethro ca actor de comedie a crescut în anii 1980 și a avut prima apariție națională în cadrul emisiunii lui Des O’Connor în 1990. Ulterior, el a declarat că acea prestație i-a oferit un profil național și a dus la alte apariții la televizor și spectacole pe scenă în Marea Britanie. În anul 2001, a apărut la Royal Variety Show și a devenit una dintre cele mai mari vedete din Cornwall.

Dawn French a scris pe Twitter: „Acest bărbat din Cornwall, Jethro (Geoffrey Rowe), glorios a plecat dintre noi. „Unele dintre momentele mele cele mai neajutorate de râs au fost în prezența lui. Un comediant suprem de talentat. Gânduri cu toți cei pe care i-a iubit. Geddon bey.”

Mesaje condoleanțe transmise de personalități

Comediantul Jim Davidson, alături de care Jethro a apărut în emisiuni precum The Generation Game, a adus un omagiu pe Twitter, spunând: „Am fost foarte fericit: „Bunul meu prieten Jethro a plecat dintre noi. RIP Jethro, ne vei lipsi foarte mult”.

Fostul campion mondial de box la categoria grea Frank Bruno, care a scris pe Twitter că „a petrecut puțin timp cu el acum câteva săptămâni în Plymouth”, a spus că era un „om foarte amuzant, avea propriul său stil unic de comedie și era foarte amuzant să fii cu el”.

Omagii au venit și din afara lumii showbusiness-ului, operatorul feroviar GWR a postat pe Twitter o fotografie a unui panou din gara Camborne cu numele său, amintind de poanta uneia dintre cele mai faimoase replici ale sale: „Acest tren nu oprește miercurea la Camborne”.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.