Otilia: Mi se umfla picioarele in timpul zilei si simt o presiune la gambe. Seara, dupa ce fac dus si ma odihnesc tinand picioarele mai sus, se dezumfla. Beau multe lichide, consum legume si fructe si nu stau mult in picioare. Ar trebui sa ma ingrijoreze ce mi se intampla.
Este posibil sa fie un debut de varice sau sa ai aceste probleme circulare mostenite din familie.

Va recomand sa stati putin in picioare daca nu faceti miscare, sa va masati gambele cat mai des si sa reduceti sarea din alimentatie, pentru ca aceasta retine apa in organism.

Aceste probleme pot aparea la persoane care sunt nevoite sa stea mult timp in picioare, cum sunt cele care lucreaza in cabinete stomatologice, la ghisee sau tarabe.

Daca problema persista, mergeti la medicul dumneavoastra de familie care, dupa ce va va consulta, va va da indicatiile cele mai bune.

Florenta, Ialomita: Dupa nastere, am inceput sa am mancarimi pe corp. Au inceput pe picioare, acum s-au extins si pe maini. Am ajuns sa ma scarpin incontinuu. Ce as putea sa am si ce unguent ar fi bine sa folosesc?
Daca mancarimile sunt pe tot corpul, este exclus sa va dati cu unguent, deoarece acesta se foloseste doar pentru leziuni localizate.

Va recomand sa mergeti la un dermatolog, care fie va va pune un diagnostic si va va da un tratament, fie va va trimite la un alt specialist. Este posibil ca nasterea sa nu aiba legatura cu aceste mancarimi.

Daniela Apostol, Tulcea: Am un copil de un an si as vrea sa stiu daca intepaturile de tantari sau de diverse insecte care mai intra in casa sunt periculoase pentru el.
In tara noastra, riscurile pentru copii nu sunt foarte mari.

Totusi, va sfatuiesc sa puneti sita la geamuri si sa folositi pastile sau spray-uri contra tantarilor. Mai periculoase decat tantarii sunt mustele, deoarece pot cauza boli diareice acute din cauza microbilor.