Evenimentul Zilei > Justitie > Mandat de arestare DNA refuzat de Tribunal! CUMNATUL LUI GHIȚĂ și un alt om de afaceri, sub control judiciar.
Mandat de arestare DNA refuzat de Tribunal! CUMNATUL LUI GHIȚĂ și un alt om de afaceri, sub control judiciar.

Mandat de arestare DNA refuzat de Tribunal! CUMNATUL LUI GHIȚĂ și un alt om de afaceri, sub control judiciar.

DNA nu a obținut arestarea cumnatului lui Sebastian Ghiță și a omului de afaceri Bogdan Padiu, Tribunalul Prahova dispunând eliberarea acestora și plasarea în control judiciar.

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiță, și omul de afaceri Bogdan Padiu, reținuți de DNA Ploiești într-un nou dosar care îl vizează pe fostul deputat, au fost plasați sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Cei doi fuseseră reținuți luni seară de DNA și duși la instanță pentru mandat de arestare.

Totodată, instanța urmează să decidă pe 6 martie asupra cererii privind emiterea unui mandat în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de Anastasescu și Padiu.

Magistrații au disjuns cauza privind propunerea de luare a măsurii arestării preventive în lipsă a lui Sebastian Ghiță, acordând termen pentru data de 6 martie.

Decizia nu este definitivă.

Anastasescu și Padiu au fost reținuți într-un nou dosar al DNA Ploiești în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

Aceștia sunt acuzați de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată, și constituire a unui grup infracțional organizat.

Citește și UNDE SE AFLĂ Sebastian Ghiță.