Evenimentul Zilei > Social > Distanțarea fizică naște monștri? Hărțuirea are loc, acum, online
Distanțarea fizică naște monștri? Hărțuirea are loc, acum, online

Distanțarea fizică naște monștri? Hărțuirea are loc, acum, online

Școala online estompează contactul direct între elevi, deci frica de pedeapsă sau de un oprobriu public este mult diminuată. Psihologii atrag atenția că educația digitală a deschis o adevărată cutie a Pandorei.

Cu astfel de probleme se întâlnesc inclusiv adolescenţii de liceu, iar asociaţiile elevilor le cer autorităţilor să intervină pentru că există deja adevărate reţele de tineri care fac cyberbullying.

Agresiunea online poate fi probă în instanță

Rafael Barac Bologa, vicepreședinte CNE, declară: ″Educația a trecut printr-un proces de digitalizare accelerate, de asemenea şi cyberbullyng-ul şi formele de agresiune online au prins amploare. În acest sens cred că ar trebui să desfăşurăm mai multe actvități de informare publică mai multe acţiuni de prevenție″⁣.

Grav este că mulţi copii nu le spun părinţilor sau profesorilor ce păţesc. Spre deosebire de agresiunea față în faţă, cyberbullying-ul lasă amprente digitale: înregistrări pe telefon ori laptop care pot dovedi această agresiune. De aceea, psihologii spun că părinţii trebuie să ştie în primul rând ce fac copiii lor în mediul online, să verifice conturile şi istoricul navigărilor şi să discute în permanență cu ei.

Sursa: Știrile Pro TV

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: