Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Din spatele lui Bercea Mondialu rânjeşte Securitatea
Din spatele lui Bercea Mondialu rânjeşte Securitatea

Din spatele lui Bercea Mondialu rânjeşte Securitatea

Un aspect foarte important în tot acest scandal tenebros în care este implicat fratele preşedintelui României a scăpat nesesizat. Maeştrii păpuşari care îl manevrează pe Bercea sunt oameni ai Securităţii, fosta poliţie secretă comunistă.

În continuare sunt multe aspecte incerte în relaţia dintre Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu, însă în toată povestea legată de presupusul trafic de influenţă un fapt nu poate fi ignorat, trecut cu vederea şi nici combătut: oameni ai fostei Securităţi sunt direct implicaţi, iar asta ar trebui să ridice multe semne de întrebare.

Avocatul Pavel Abraham este cel care a adus la Antena 3 bucăţile din înregistrările video ale dialogului dintre Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu. Fost şef peste poliţişti, Abraham a fost mai înainte un zelos şi disciplinat  ofiţer de Securitate.  A fost atât de apreciat încât în 1977, când avea gradul de locotenent-major, a primit medalia “Meritul Militar”, pentru ca mai apoi, în 1985, să fie avansat la gradul de maior de Securitate printr-un decret al lui Ceauşescu chiar de 23 august, Ziua Națională a RSR.

Antena 3, campioana mediatizării isterice a dosarului Mircea Băsescu,  este controlată de Dan Voiculescu, ale cărui legături cu Securitatea sunt de notorietate publică. Turnător dovedit, se pare că Felix a  avut de fapt un rol mult mai important pentru securişti, el fiind de fapt implicat prin Crescent  în gestionarea unor afaceri externe ale fostei poliţii secrete. După 1990, banii securiştilor de la Crescent au dispărut brusc din conturi, iar Voiculescu a devenit un prosper om de afaceri. Se presupune că Voiculescu este de fapt puşculiţa Securităţii, omul care a păstrat, gestionat şi investit banii securiştilor. Una dintre afacerile de succes este trustul de presă Intact.

Prin urmare, avem un securist care exploatează mediatic un dosar pe canalele Securităţii.

De vreo câţiva ani, sistemul construit de securişti după 1990 se destramă cu o viteză uluitoare. Oameni până mai ieri intangibili  se trezesc luaţi cu cătuşe şi aruncaţi după zăbrele.  Tocmai acei oameni care au „privatizat comunismul”, după cum descria disidentul Vladimir Bukovski  preluarea economiei de către membri ai poliţiilor secrete din fostele state comuniste. Dacă privim marile scandaluri financiare din ultimii 20 de ani este imposibil să nu găsim vârâţi în fiecare hoţie nişte securişti. Începând cu prăbuşirea nou înfiinţatelor bănci de la începutul anilor 1990, până la escrocheriile lui Sorin Ovidiu Vântu sau mai recentele probleme ale lui Ioan Niculae, peste  tot răsare umbra sau chiar figura câte unui fost ofiţer de Securitate.

Toţi aceşti securişti au privit scrâşnind din dinţi cum caracatiţa politico-judiciară creată să le asigure imunitatea este destructrurată. Statul pe care îl credeau lacheul lor li se întoarce împotrivă, iar aşa ceva nu poate fi acceptat. Au aşteptat momentul propice pentru a reacţiona.

Indiscutabil, adevărul în cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu va fi scos la lumină de justiţie, iar nu de spumegătorii de pe ecranele TV. Dar nu adevărul îi interesează pe securiştii Abraham şi Voiculescu.  Ei şi restul securiştilor antrenaţi în şmenuirea statului urmăresc asiduu decredibilizarea şi vulnerabilizarea unui sistem care funcţionează şi  destructurează eficient  reţelele  ce unesc  justiţia, politica şi afacerile.  

Bercea Mondialu este acum berbecele cu care este lovită puternic  Justiţia. „Doamna Kovesi a luat bani. Livia Stanciu a luat bani din banii ăştia”, a urlat interlopul. Berbecii de la Antena 3 a securistului Voiculescu s-au repezit şi ei după Bercea, amplificând izbiturile.

Acum nu mai e  vorba numai de compromiterea lui Traian Băsescu, ci şi de murdărirea ultimelor simboluri ale rezistenţei în faţa borfaşilor barbari şi a stăpânilor acestora: şefa DNA şi şefa Curţii Supreme. Securitatea începe iar să rânjească,  fisurarea redutei  Justiţiei  prezice revenirea epocii de aur, cea de jaf şi şpagă.