Din nou poezie la simulările de Bac la clasa a XII-a. Vezi ce alte subiecte au primit elevii la Limba română

Din nou poezie la simulările de Bac la clasa a XII-a. Vezi ce alte subiecte au primit elevii la Limba română

Astăzi, circa 400.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a au susținut simularea la Limba română de la Bacalaureat. Elevii de clasa a XII-a de la profilul real au avut de ales dintre Eminescu și Bacovia.

Elevii de clasa a XII-a de la filiera teoretică - profilul real au avut de rezolvat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat cerinţe după un text din romanul "Accidentul" de Mihail Sebastian.Ei au avut de comentat în 60-100 de cuvinte o secvenţă dintr-un text, iar la subiectul al doilea de scris un text argumentat de 150 - 300 de cuvinte despre importanţa comunicării dintre părinţi şi copii. Subiectul al treilea a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparţinând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

La profilul umanist au avut de rezolvat la primul subiect cerinţe pe baza operei "Jocurile Danielei" de Anton Holban şi de comentat în 60 - 100 de cuvinte o secvenţă de text. Al doilea subiect cerea să se scrie un text argumentat de 150 - 300 de cuvinte despre influenţa traducerilor asupra literaturii naţionale, iar la ultimul subiect de redactat un eseu de 600 - 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparţinând lui Tudor Arghezi.

La clasa a XI-a, profilul real, primul subiect a constat în comentarea unei secvențe dintr-un text  al lui Slavici - "O viaţă pierdută". La cel de-al doilea subiect au avut de scris un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa vizionării ecranizărilor după opere literare, iar la ultimul au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre despre particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Ne puteți urmări și pe Google News

La profilul umanist, elevii au avut de rezolvat la primul punct cerinţe pe baza unui fragment din "Grand Hotel Victoria Română" de Caragiale. De asemenea, au avut de comentat în 60-100 de cuvinte o secvenţă dintr-un text. Textul argumentat dat la subiectul al doilea se referea la importanța vizitării muzeelor pentru cultura generală și trebuia să aibă maximum 300 de cuvinte. Ultimul subiect le-a cerut să redacteze un eseu de 600 - 900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.