Dilema anchetatorilor. Unde a fost Dan Condrea timp de 30 de minute? | Dosarul Hexi Pharma

Dilema anchetatorilor. Unde a fost Dan Condrea timp de 30 de minute? | Dosarul Hexi Pharma

Mergând pe urmele polițiștiilor care anchetează cazul morții suspecte a fostului patron al Hexi Pharma, „Evenimentul zilei” a descoperit că oamenii legii caută, și acum, dovada că Dan Condrea a trecut, cu mașina, pe drumul pe care a fost găsit mort, între localitățile Corbeanca și Buftea, din județul Ilfov

Enigmele morții lui Dan Condrea sunt departe de a fi elucidate, la patru zile de la accidentul teribil în care și-a pierdut viața. O confirmă martorii pe care reporterii „Evenimentul zilei” i-au găsit pe traseul pe care se presupune că s-a deplasat patronul Hexi Pharma, duminică, înainte de a fi găsit mort. Niciunul dintre localnicii și oficialii din comuna Corbeanca pe care i-am întrebat nu pot confirma că afaceristul a trecut pe DJ 101 Corbeanca-Buftea. Mai mult decât atât, pe filmările surprinse de cel puțin opt camere de luat vederi, amplasate pe drumul județean care străbate localitatea, nu se vede mașina care, ulterior, s-a făcut praf, la impactul cu un copac de pe marginea drumului. Am aflat că polițiștii de la Serviciul Rutier Ilfov, cât și criminaliștii, au cerut imagini de la Primăria Corbeanca și de la proprietarii magazinelor, amplasate de-a lungul șoselei. Pe imaginile de la primărie, preluate de majoritatea televiziunilor de știri, nu se vede decât un Opel model H, nu modelul J, care a fost implicat în accident.

FOTO: Dan Condrea

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretul de la complexul rezidențial

Pe firul reconstituirii adhoc, am ajuns la ultimul magazin, aflat la ieșirea din satul Tamași, comuna Corbeanca, cel mai apropiat de locul accidentului. Nici de acolo nu s-a văzut mașina lui Condrea, ne-au spus angajații magazinului, care au precizat că polițiștii au preluat imaginile pentru a le studia.

În acest context, ne-am întrebat pe unde a circulat Dan Condrea ca să ajungă cu mașina în copacul în care și-a pierdut viața? Așa am descoperit că, la ieșirea din satul Tămași, pe partea stângă, se află un complex rezidențial. Pe acolo ar fi fost singurul loc prin care putea veni Dan Condrea, fără să fie filmat de camerele de luat vederi, dar să și fie văzut de martora care a spus că a depășit-o, Gabriel Monica Pelin.

Martorii, necunoscuți în Corbeanca

Drept urmare, am mers pe acel drum până la intra rea în complexul de vile. Acolo am aflat că polițiștii au fost de două ori în zonă, deoarece erau convinși că Dan Condrea a fost, în duminica fatidică, în acel complex. Căutau să explice unde a fost patronul Hexi Pharma, timp de 30 de minute, din momentul în care a fost observat ultima oară și până la ora morții sale.

Pe de altă parte, oamenii locului susțin că nu îi cunosc pe niciunul dintre martorii audiați de anchetatori. „Domnul cu bicicleta, care a fost la fața locului, a zis că e din Corbeanca, dar nu îl știe nimeni”, au declarat, la unison, două vânzătoare de la un magazin. Revenind în locul tragediei duminică, 22 mai, am observat că unele piese din mașina sfărâmată erau, încă, la fața locului. Unele erau pe partea cealaltă de drum, loc pe care anchetatorii se pare că au omis să îl verifice. Trebui spus și că accidentul s-a produs într-un loc în care se află clădirea abandonată a unei foste stații de irigații, din care se vede, ca în palmă, locul tragediei.

Directorul Spitalului Ungheni: „Socrul lui Condrea nu are legătură cu Hexi Pharma”

Evenimentul Zilei - ediţia de Moldova a reușit să discute cu directorul Spitalului Raional Ungheni, Andrei Alexeev (foto), și cu neurologul Valeriu Jardan, colegii lui Arcadie Ochinciuc, socrul patronului de la Hexi Pharma, actualul șef al Secției Maternitate la Spitalul din Ungheni.

FOTO: Andrei Alexeev

Andrei Alexeev a declarat în exclusivitate că nu a văzut vreodată produse marca Hexi Pharma. Potrivit lui, decizia în urma licitațiilor publice o ia Ministerul Sănătății (MS) în comun cu Agenția Medicamentului. „Nu avem dreptul juridic să semnăm contracte individuale cu vreo firmă. Dezinfectantele ne sunt distribuite de către MS. Neurologul Valeriu Jardan a spus că medicul Ochinciuc a stat plecat opt ani în Angola și a revenit acum trei luni la spitalul raional. Banii adunați îi investește în studiile copiilor săi, doi fii gemeni - unul a ales Medicina, iar altul-Dreptul, la București – acolo unde fiica lui, Uliana, este medic oftalmolog. „Locuiește în Ungheni, într-un apartament cu trei camere și nu are mașină. E singurul care câștigă banul. În cariera lui, n-a fost înregistrat nici un deces matern sau infantil. Are o reputație impecabilă!”, a precizat Jardan. În încheiere, neurologul Jardan care ne-a asigurat că produsele Hexi Pharma nu au ajuns vreodată în saloanele din Spitalul Raional Ungheni și că este dezamăgit de „un ziar din România care scrie că dl Ochinciuc ar fi o persoană influentă în cadrul Ministerului Sănătății din R. Moldova. Este o aberație! Omul nu a lucrat niciodată în cadrul ministerului.” (Ileana Rusu, Evenimentul zilei - ediția de Moldova)

Contradicții în declarația martorei

care susţine că a fost martor la accidentul în care şi-a pierdut viaţa Dan Condrea, Gabriela Monica Pelin (foto), a fost audiată, ieri, la Parchetul General. „Nu am văzut impactul de pe şosea când s-a lovit de copac, ci am văzut cum a derapat de pe şosea şi apoi am auzit o bubuitură. Am ajuns acolo, nu se vedea nimic. Am zis să mai căutam, poate traieşte cineva. Nu se mai vedea în interiorul maşinii. La aproape un metru de maşină era un cadavru”, a spus Gabriela Pelin, la ieșirea de la audieri. Pe o reţea de socializare, femeia susţine că nu i-a văzut chipul lui Condrea în momentul în care a oprit maşina, ea ajungând cu două-trei minute după tragedie. A scris, însă, că l-a zărit sub fiare, cu faţa îngropată în pământ şi că încă mai zburau piese pe carosabil şi ieşea fum din maşină.

FOTO: Gabriela Monica Pelin

Mergând pe firul reconstituirii ultimelor clipe din viaţa fostului patron Hexi Pharma, putem observa o contradicție flagrantă. Pe una din camerele instalate de Primăria Corbeanca s-a putut observa trecând, duminică, în jurul orelor 18.23, un autotu rismmarcaOpel Astra H, nu un Opel Astra J, în care se afla Condrea. Abia după 19 minute, adică ora 18.42, aceeași cameră a filmat maşina în care se afla Gabriela. Până la 18.48, atunci când s-a primit apelul de urgență 112, dar și câteva minute după aceea, nici o altă mașină care să semene cu cea condusă de Dan Condrea nu a mai trecut prin raza aceleiași camere video. În aceste condiții, rămâne întrebarea: Ce mașină a văzut Gabriela Pelin?.