Evenimentul ZileiInternationalDEZASTRU! 900 de persoane au fost evacuate. ZECI de oameni, dați dispăruți

DEZASTRU! 900 de persoane au fost evacuate. ZECI de oameni, dați dispăruți

DEZASTRU! 900 de persoane au fost evacuate. ZECI de oameni, dați dispăruți
O alunecare de teren enormă a şters de pe faţa pământului un complex industrial într-un oraş din sudul ţării. 20 de mii de metri pătraţi au fost afectaţi şi cel puţin 22 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Patru oameni au fost scoşi vii de sub dărâmături şi 1.500 de pompieri încă mai caută posibile victime. Ca măsură de precauţie, 900 de persoane au fost evacuate. O conductă de gaz a explodat în timp ce echipele de salvare căutau supravieţuitori şi încă nu se ştie dacă a făcut victime printre salvatori. 

 

Potrivit BBC, 22 de cladiri dintr-un parc industrial s-au prabusit in urma unei alunecari de teren. Aproape 1.000 de oameni au fost evacuati iar 4 au fost scosi – in viata – dintre daramaturi. Alte 27 de persoane sunt date insa disparute. La fata locului se afla mai bine de 1.500 de pompieri si membri ai echipelor de salvare.

O suprafata de 20.000 de metri patrati a fost acoperita de pamant in urma alunecarii. Primaria din Shenzen a anuntat ca, in urma catastrofei s-a produs si o explozie la o benzinarie din zona.

Cauza catastrofei se pare ca este graba developerilor chinezi, care au depozitat in ultimii ani tot pamantul ce le-a ramas dupa constructia cladirilor in apropierea acestora, formand un deal inalt de 100 de metri. Acesta s-ar fi surpat din cauza ploilor din ultima perioada, doborand blocurile de langa el, care s-au prabusit "ca niste popice", afirma martorii oculari.


Accesează: