Patru oameni au fost scoşi vii de sub dărâmături şi 1.500 de pompieri încă mai caută posibile victime. Ca măsură de precauţie, 900 de persoane au fost evacuate. O conductă de gaz a explodat în timp ce echipele de salvare căutau supravieţuitori şi încă nu se ştie dacă a făcut victime printre salvatori. 

 

Potrivit BBC, 22 de cladiri dintr-un parc industrial s-au prabusit in urma unei alunecari de teren. Aproape 1.000 de oameni au fost evacuati iar 4 au fost scosi – in viata – dintre daramaturi. Alte 27 de persoane sunt date insa disparute. La fata locului se afla mai bine de 1.500 de pompieri si membri ai echipelor de salvare.

O suprafata de 20.000 de metri patrati a fost acoperita de pamant in urma alunecarii. Primaria din Shenzen a anuntat ca, in urma catastrofei s-a produs si o explozie la o benzinarie din zona.

Cauza catastrofei se pare ca este graba developerilor chinezi, care au depozitat in ultimii ani tot pamantul ce le-a ramas dupa constructia cladirilor in apropierea acestora, formand un deal inalt de 100 de metri. Acesta s-ar fi surpat din cauza ploilor din ultima perioada, doborand blocurile de langa el, care s-au prabusit "ca niste popice", afirma martorii oculari.