Desert pentru ultimele zile de vară. Crema de cafea la borcan, mai gustoasă decât prăjitura Tiramisu
- Mădălina Sfrijan
- 25 august 2024, 18:21
Cu toate că ne apropiem de finalul verii, căldura extremă nu se dă plecată din România. Astfel deserturile răcoroase sunt la mare căutare. Înghețata, siropurile pregătite în casă au mousse-urile sunt ideale pentru a fi savurate în această perioadă. Iubitorii aromelor puternice se pot bucura de noul desert favorit al italienilor: spuma de cafea.
Cremă de cafea, un desert fabulos
Cei care îndrăgesc gustul prăjiturii Tiramisu se feresc să o prepare în sezonul cald. Crema originală a acestui desert se pregătește cu ou crud. Astfel, nu toate persoanele pot să includă un astfel de ingredient în alimentație.
Noul desert favorit al italienilor are un gust intens de cafea și se prepară în doar câteva minute. Acesta are la bază cafeaua solubilă și frișca lichidă. În funcție de preferințe, gustul poate fi îmbogățit cu aroma de caramel sau vanilie.
Iată cât de ușor se poate prepara
Nu va fi necesar să ai cunoștințele și experiența unui barista pentru a crea o astfel de fuziune de arome.
Crema de cafea la borcan a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost deja încercată de numeroși internauți. Ingrediente necesare pentru prepararea acesteia:
- 100 ml de expresso / se poate folosi și cafea solubilă
- 2 linguri de miere sau zahăr
- 50 ml frișcă lichidă
- esență de vanilie/sirop de caramel (opțional)
Expresso-ul se pune într-un vas cu pereții înalți, iar peste acesta se adaugă zahărul, frișca lichidă și esența de vanilie. Compoziția se amestecă apoi cu ajutorul unui blender și se poate servi.
Dacă alegi varianta cafelei solubile, timpul de preparare va fi mai îndelungat. Peste cafeaua solubilă se adaugă treptat frișca lichidă, iar după ce compoziția a ajuns la o consistență cremoasă se poate servi.
Cremă de cafea la borcan
Pentru a scurta și mai mult timpul de preparare, desertul se poate face la borcan, arată Rețete și vedete.
De altfel, această variantă i- a cucerit pe internauți.
Ingredientele se adaugă într-un borcan cu capac sau un recipient care se etanșează cu ușurință.
Ingredientele se adaugă într-un borcan cu capac sau un recipient care se etanșează cu ușurință. Recipientul se agită energic timp de 2-3 minute și delicioasa cremă de cafea se poate pune în pahare. În funcție de preferințe, aceasta se poate decora cu sirop de ciocolată.