Percheziții ce vizează fraudarea jocurilor de noroc. Cum erau înșelați jucătorii

Percheziții ce vizează fraudarea jocurilor de noroc. Cum erau înșelați jucătoriiJocuri de noroc. Sursa foto: | Dreamstime.com

Marți dimineața au avut loc zeci de descinderi în Caraș-Severin, Timiș și București, în cadrul unei operațiuni care vizează persoane acuzate de fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Conform informațiilor, mai multe persoane ar fi format un grup infracțional, cu intenția de a obține sume semnificative de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc.

Percheziții la mai multe persoane suspectate că au fraudat aparatele de jocuri de noroc

„La data de 12.12.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş Severin împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş Severin pun în aplicare 26 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Caraş Severin, Timiş şi municipiul Bucureşti şi 26 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală”, potrivit unui comunicat transmis.

În urma probelor administrate, s-a concluzionat că, în intervalul septembrie 2019 - decembrie 2023, un total de 26 de indivizi din județele Caraș-Severin și Timiș, inclusiv administratorii și angajații a două societăți comerciale din județul Timiș, împreună cu alte persoane, au constituit o organizație infracțională.

Totul cu scopul de a obține sume semnificative de bani prin frauda aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din diverse locații din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara.

Cum era câștigat marele Jackpot

Prin urmare, membrii acestei organizații infracționale au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc. Au utilizat dispozitive și programe informatice pentru a manipula artificial sumele câștigate care urmau să fie acordate potențialilor jucători.

De asemenea, au efectuat modificări la parametrii pentru acordarea jackpot-ului și procentajul de câștig, dobândind în mod fraudulos jackpot-uri semnificative.

Spălare de bani, fraudă, infracțiuni, bani

Fraudă la jocuri de noroc. Sursa foto: Dreamstime.com

Structura organizatorică a grupului infracțional era de tip piramidal, cu făptuitorii acționând pe trei niveluri distincte. Primul nivel includea patru lideri cu funcții de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în județul Timiș.

La nivelul al doilea, palierul de execuție era format din angajații firmelor. Aceștia, la instrucțiunile liderilor grupului, se deplasau în locațiile unde se găseau aparatele de jocuri de noroc și interveneau asupra acestora, folosind chei speciale, dispozitive și alte accesorii.

La nivelul final, acționau indivizii care dețineau funcția de administratori (atât în fapt, cât și în drept) ai anumitor locații în care erau amplasate aparate de jocuri de noroc furnizate de liderii grupului infracțional prin intermediul unor contracte de participare sau închiriere.

Câștigurile obținute de la aparatele de jocuri de noroc, împărțite între membrii grupării

Conform înțelegerilor prealabile, acești indivizi informau membrii din grupul infracțional, care acționau la nivelul de execuție, despre câștigurile semnificative obținute de la aparatele din sălile administrate, pentru ca aceștia să se deplaseze și să intervină cu dispozitive în scopul fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câştigurile obţinute din activitatea infracţională au fost însuşite şi împărţite în interiorul grupului de crimă organizată.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IGPR - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi Mehedinţi, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara şi specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara”, se mai arată în comunicatul transmis.