Evenimentul ZileiPoliticaDeputatul Florin Roman, despre demiterea luI Voiculescu. Care a fost marea sa greșeală

Deputatul Florin Roman, despre demiterea luI Voiculescu. Care a fost marea sa greșeală

Deputatul Florin Roman, despre demiterea luI Voiculescu. Care a fost marea sa greșeală
Deputatul liberal Florin Roman susține că demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea MinisteruluI Sănătății se datorează gafelor pe care acesta le-a făcut.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu şi secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demişi ca urmare a „unui șir de bâlbe”. Declarația îi aparține deputatului PNL Florin Roman, unul dintre cei mai vocali lideri liberali.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că este dreptul USR PLUS de a nominaliza noul ministru al acestui portofoliu, al Sănătății după această demitere. Într-o postare pe Facebook, deputatul Florin Roman a precizat că Florin Cîțu are toată susținerea PNL pentru decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

„Premierul Florin Cîțu are toată susținerea PNL în decizia de a renunța la ministrul Sănătății, dar și la secretarul de stat, urmare a unui șir întreg de bâlbe ale celor doi. Dl. Voiculescu nu a înțeles că în guvern se joacă în echipă, nu la individual compus, pe rețele de socializare. Coaliția de dreapta merge mai departe. O țară și o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei”, a arătat Florin Roman pe contul său de Facebook.

Deputatul Florin Roman a atras atenția că este nevoie urgentă ca un alt ministru al Sănătății să fie instalat pe locul lăsat liber de Vlad Voiculescu.

„E important ca noul ministru propus sa fie instalat rapid, mai ales că pandemia încă face ravagii. Este dreptul colegilor de coaliție de a nominaliza noul ministru, însă, ca părere personală, nu e timp de noi experiențe nefaste! Unul a confirmat ca știe ce are de făcut…Nelu Tătaru!”, a mai arătat Florin Roman.


Florin Cîțu, prima declarație după revocarea lui Voiculescu: „Am încredere în coaliția de guvernare”


Ieșirea USR-PLUS de la guvernare, o greșeală

În același context, jurnalista Simona Ionescu, redactorul șef al Evenimentul Zilei, a precizat că ar fi o greșeală ca USR-PLUS să iasă de la guvernare. Într-o postare pe Facebook, Simona Ionescu a explicat că o asemenea decizie ar demonstra o lipsă de responsabilitate din partea politicienilor USR și PLUS.

„Va fi o greseală dacă USR-PLUS iese de la guvernare. Vor arăta că nu-și asumă responsabilitatea guvernării, așa cum au clamat la începutul mandatului. În trecut nu și-au asumat-o și au decontat asta la alegeri, când au pierdut procente. Pentru schimbarea unui om care a gafat în mod repetat, nu arunci o țară în aer în plină pandemie”, a scris Simona Ionescu pe Facebook.

Adevărata miză a lui Vlad Voiculescu

Redactorul șef al Evenimentul Zilei a subliniat că Vlad Voiculescu nu este capabil să anihileze mafia din Sănătate, așa cum spun cei care îl susțin. Potrivit spuselor sale, acesta nu dorea decât să înlocuiască oamenii din sistem cu alții din ONG-uri.

„Terminați cu teoria că Voiculescu a vrut să spargă mafia din Sănatate, că nu-i așa, n-avea forța asta. Vroia să înlocuiască oameni din sistem cu alții, specialiști în ONG-uri sponsorizate. Vrem reformă în Sănătate, dar cu oameni competenți, care să pună pe primul loc pacienții”, a concluzionat jurnalistul Evenimentul Zilei.

Citește și: 

Ludovic Orban după revocarea lui Vlad Voiculescu: „PNL nu vede altă soluție de guvernare în afara coaliției”

UPDATE. Președintele a semnat decretul de revocare. Vlad Voiculescu, demis de Florin Cîțu


Accesează: