Evenimentul Zilei > International > Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut. Suma este fabuloasă
Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut. Suma este fabuloasă

Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut. Suma este fabuloasă

Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut.  Preşedintele Donald Trump a câștigat 1.6 miliarde de dolari în timpul mandatului de la Casa Albă
Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut. Fostul preşedintele a câștigat 1.6 miliarde de dolari în timpul mandatului de la Casa Albă. Informaţia vine din partea unei comisii din guvern.

Democraţii au motive să fie furioşi! Averea lui Donald Trump a crescut. Suma este fabuloasă

Cei care răspund de comisia de etică (CREW) spun că au analizat actele financiare ale fostului președinte. Iar concluzia este că veniturile lui Donald Trump sunt de 1.613.583.013 dolari. Banii provin din companiile sale și alte surse externe pe toată perioada 2016 – 2020.

Grupul care a investigat documentele spune că afacerile lui Trump au fost profitabile. Deşi o parte a presei de peste ocean îl dădeau ca fiind în faliment.

CREW: Chiar și după ce a înregistrat o scădere importantă a veniturilor legate de pandemie, afacerile lui Trump au reușit să obțină un venit consistent. Asta nu înseamnă că veniturile raportate reflectă neapărat venitul personal al fostului preşedinte.

Ivanka Trump şi Jared Kushner au avut profituri, dar nu aşa spectaculoase

CREW a constatat, de asemenea, că Jared Kushner şi  Ivanka Trump, au raportat venituri între 172 și 640 milioane de dolari între 2016 și sfârșitul anului 2020 .

Un procent ridicat din veniturile raportate au provenit de la cele mai faimoase proprietăți ale lui Trump:

-Mar-a-Lago, Hotelul Trump International din Washington DC

-terenul său de golf de la Doral din Florida,

-şi Bedminster din New Jersey și Trump National din Virginia.

Combinate, acestea ar fi adus peste 620 de milioane de dolari pe parcursul celor patru ani, în ciuda unei scăderi semnificative a veniturilor din cauza pandemiei și a restricțiilor de călătorie și turism.

Raportul vine la o zi după ce Curtea Supremă a SUA a ordonat ca declarațiile fiscale ale lui Trump să fie predate procurorilor din New York, pe fondul unei anchete penale cu privire la situaţia sa financiară.

Cât valorează astăzi fostul președinte Donald Trump?

Revista Forbes estimează că valoarea netă a fostului președinte Donald Trump este de 2,5 miliarde de dolari. Ocupă locul 339 în topul Forbes 400 din 2020, în scădere cu 64 de locuri față de 2019.

Valorile pentru clădirile de birouri și hoteluri au scăzut. Proprietățile sale din Washington, DC și Chicago par a fi sub apă, în timp ce Doral, stațiunea sa de golf din Miami, a pierdut 80% din valoare într-un an. Cu toate acestea, are câteva active foarte valoroase, inclusiv garaje în New York City, clubul Mar-a-Lago din Florida și trei case din apropiere, scrie finance.yahoo.