Evenimentul Zilei > Politica > DECIZIE de ULTIM MOMENT cu privire la AMENDA pentru IOHANNIS. Ce a declarat președintele CNCD
DECIZIE de ULTIM MOMENT cu privire la AMENDA pentru IOHANNIS. Ce a declarat președintele CNCD

DECIZIE de ULTIM MOMENT cu privire la AMENDA pentru IOHANNIS. Ce a declarat președintele CNCD

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a scris, pe Facebook, că amenda de 2.000 de lei primită de Klaus Iohannis pentru folosirea termenului „nişte penali” va fi cu siguranţă anulată.

„8,3 km – 43,2 min – gata de motivarea opiniei separate – nu cred ca exista in RO judecator care sa mentina decizia majoritara de sanctionare de astazi in speta cu „penali” – si prin opinia minoritara vom pune la dispozitia judecatorului toate motivele de fapt si de drept sa coreteze decizia de astazi", a scris pe Facebook Asztalos Csaba cu privire la amenda primită de președintele Klaus Iohannis pentru folosirea termenului „penali”.

Preşedintele CNCD s-a aflat printre cei patru membri ai consiliului care au votat împotriva sancţionării preşedintelui Iohannis, dar au fost în minoritate, cinci membri votând pentru sancţiune.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va contesta decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a-l sancționa cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.