Ciocolata nu se ține în frigider! Sănătatea vă poate fi pusă în pericol

Ciocolata nu se ține în frigider! Sănătatea vă poate fi pusă în pericolCiocolată neagră. Sursa: pixabay.com

Experții spun că ciocolata ar trebui să fie păstrată într-un „loc răcoros, întunecat și uscat”, deoarece „temperaturile extrem de reci pot afecta temperamentul la fel de mult pe cât pot temperaturile calde”. 

Dacă căldura este de așa natură încât face ca ciocolata să se topească, experții au spus că cel mai bun mod este să puneți ciocolata într-un recipient sigilat în frigider, dar lăsată la temperatura camerei pentru un timp înainte de a mânca.

Belinda Stuart-Moonlight, expertă principală în siguranță alimentară, a declarat pentru FEMAIL că un alt motiv pentru care ciocolata nu ar trebui să fie refrigerată este că poate duce la o „înflorire a zahărului”. Acest lucru se întâmplă atunci când este răcită și apoi expusă la aer mai cald, efect care determină condens la suprafață, dizolvând o parte din zahăr, care se recristalizează sub formă de înveliș granular, alb.

Mare atenţie! Ciocolata absoarbe mirosurile din frigider. Există riscul să aibă gustul mânecărilor

„Dacă aveți de gând să vă congelați ciocolata, trebuie pusă într-o pungă specială de congelare dublu ambalată, asigurându-vă că este etanș. La dezghețare, pentru a reduce riscul de „șoc”, puneți la frigider timp de 24 de ore, apoi păstrați ciocolata într-un loc răcoros  încă 24 de ore la temperatura camerei înainte de a o mânca.

„Ciocolata se savurează cel mai bine atunci când este consumată la temperatura camerei. Procesul de dezghețare lent a ciocolatei ajută la prevenirea formării condensului la suprafață, care la rândul său va duce la înflorire. Când vine vorba de refrigerare, alte produse controversate includ ouăle, carnea gătită și fructele și legumele.

CSIRO, despre carnea şi ouăle păstrate în frigider

„Acest lucru va menține calitatea ouălor și va prelungi considerabil durata de depozitare. De preferință, ar trebui să fie depozitate în cutiile lor pentru a reduce pierderea de umiditate prin carcasă, au explicat ei. Contrar cu ceea ce cred unii, toată carnea gătită - inclusiv carnea de pasăre și fructele de mare - ar trebui să fie refrigerată cât mai curând posibil după gătire.

„Nu le lăsați pe blat să se răcească înainte de a le pune la frigider. Căldura alimentelor va încuraja creșterea oricăror microbi care ar putea ajunge pe carne din mâini, ustensile etc.”, spun experții.

„Acest lucru este deosebit de important în cazul mâncărurilor de tip caserolă în care bacteriile toxiinfecțioase alimentare pot supraviețui de fapt procesului de gătit. Frigiderele moderne pot face față cu cantități mici de alimente fierbinți care sunt plasate direct în ele. Cu toate acestea, pentru a evita condensul excesiv în frigider, este de preferat o perioadă scurtă de răcire (nu mai mult de o oră) înainte de refrigerare, mai spun  experţii de la CSIRO, citați de Daily Mail.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News