De ce a murit Prințul Philip. Documentul nu lasă loc de interpretări

De ce a murit Prințul Philip. Documentul nu lasă loc de interpretări

Prințul Philip a murit de ”bătrânețe”, se arată în certificatul său de deces prezentat recent de către familia regală.

Moartea prințului Philip nu a fost provoacă de nicio boală, se arată în certificatul său de deces prezentat recent de către familia regală. Potrivit documentului, prințul Philip a murit ”de bătrânețe”.

Certificatul a fost semnat de către Sir Huw Thomas, medicul șef al familiei regale..

Verdictul morți ”de bătrânețe” este acceptat dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul a îngrijit persaoana respectivă pentru o perioadă lungă de timp, observând un degradare treptată a stării de sănătate.

Actul medical sugerează că nu a existat nicio altă boală sau vătămare care să fi contribuit la deces, inclusiv afecțiunea cardiacă ce l-a obligat să fie supus unei proceduri chirurgicale cu doar câteva săptămâni înainte de a muri, potrivit The Daily Telegraph, care a obținut certificatul.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat pe 9 aprilie Palatul Buckingham, transmite Reuters.

„Alteţa Sa Regală a decedat în pace, în această dimineaţă, la Castelul Windsor. Alte anunţuri vor fi făcute la timpul potrivit. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa”, scria în comunicatul transmis de către familia regală.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa, Regina Elisabeta.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei.

El a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.