Evenimentul Zilei > Actualitate > David Lynch și-a luat jucăriile și a plecat! Află de ce nu mai vrea celebrul cineast să regizeze noua serie „Twin Peaks”
David Lynch și-a luat jucăriile și a plecat! Află de ce nu mai vrea celebrul cineast să regizeze noua serie „Twin Peaks”

David Lynch și-a luat jucăriile și a plecat! Află de ce nu mai vrea celebrul cineast să regizeze noua serie „Twin Peaks”

Regizorul american David Lynch, creatorul serialului "Twin Peaks", a anunţat că nu va regiza mult aşteptata continuare a acestei serii cult din anii 1990, din cauza unor neînţelegeri cu reprezentanţii canalului de televiziune Showtime.

"După negocieri care au durat un an şi patru luni, am părăsit acest proiect, pentru că producătorii nu au alocat suficient de mulţi bani pentru ca scenariul să fie realizat aşa cum simţeam eu că ar trebui să fie", scrie David Lynch pe Twitter.

El mai spune că managerii postului Showtime "nu au stopat proiectul «Twin Peaks»" şi că o continuare a serialului original ar putea fi realizată fără el. David Lynch a început deja să îi contacteze pe actorii din distribuţia proiectului pentru a-i informa în legătură cu decizia pe care a luat-o.

"Iubesc universul «Twin Peaks» şi mi-aş fi dorit ca lucrurile să se desfăşoare altfel", a adăugat cineastul.

Scenariile pentru toate cele nouă episoade din noul sezon "Twin Peaks" au fost deja scrise de David Lynch, în colaborare cu scenaristul seriei originale, Mark Frost. Cineastul David Lynch ar fi trebuit, de asemenea, să asigure regia noilor episoade.

Reprezentanţii postului Showtime speră, însă, că David Lynch se va răzgândi în legătură cu decizia sa de a se retrage din acest proiect TV.

În luna ianuarie, postul Showtime a confirmat că actorul Kyle McLachlan (foto) va interpreta din nou rolul agentului FBI Dale Cooper în noul sezon al serialului "Twin Peaks" şi că filmările vor debuta în acest an. Noul sezon din "Twin Peaks" era programat să fie difuzat în 2016, pentru a coincide cu împlinirea a 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial cult.

Serialul "Twin Peaks", care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 şi 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din oraşul fictiv Twin Peaks. În anul lansării a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy. Episodul-pilot, care a durat două ore, a fost producţia TV cu cel mai mare rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 şi a fost vizionat de 33% din totalul telespectatorilor americani. Universul bizar al lui Lynch s-a bucurat de un success enorm și în România.