Evenimentul Zilei > Actualitate > OFICIAL | S-a stabilit DATA duelului dintre Mayweather și McGregor. SUMELE COLOSALE pe care le vor încasa cei doi luptători
OFICIAL |  S-a stabilit DATA duelului dintre Mayweather și McGregor. SUMELE COLOSALE pe care le vor încasa cei doi luptători

OFICIAL | S-a stabilit DATA duelului dintre Mayweather și McGregor. SUMELE COLOSALE pe care le vor încasa cei doi luptători

Americanul Floyd Mayweather și irlandezul Conor McCregor vor fi protagoniștii poate celui mai așteptat meci din lumea sportului cu mănuși. Marea confruntare va avea loc în această vară, în Las Vegas.

Boxerul Floyd Mayweather (40 de ani) și luptătorul de arte marțiale mixte (MMA) Conor McGregor (28 de ani) își vor împărți pumni pe data de 26 august, în „T-Mobile Arena” din Las Vegas. Americanul s-a retras în 2015 din box, cu un palmares uluitor, câștigând toate cele 49 de meciuri disputate ca profesionist, fiind campion mondial la cinci categorii diferite de greutat, în timp ce irlandezul încă face ravagii în cuștile UFC (cel mai important campionat de arte marţiale mixte), având un palmares în disciplina sa de 21 de victorii și trei înfrângeri.

Este denumită „Lupta Mileniului” și se va desfășura strict după regulile din box. Recent, Mayweather a postat pe contul său de Twitter afișul luptei, alături de mesajul: „E oficial!!!”. De partea cealaltă, McGregor l-a ironizat pe american postând la rându-i pe Twitter o poză cu el și tatăl lui Floyd.

Din punct de vedere al banilor, marele duel din Las Vegas are o bursă colosală. Mayweather va primi cel puţin 100 de milioane de dolari (aproximativ 89 de milioane de euro), iar McGregor va fi recompensat cu 80 de milioane de dolari (circa 71 de milioane de euro), însă o parte din această sumă va merge către UFC, conform contractului.

„Am discutat ceva timp, dar, sincer, negocierile au decurs fără probleme. Lupta imposibilă este acum stabilită. Am vorbit cu Conor McGregor în această dimineaţă. Este 100 la sută încrezător că va câştiga, iar eu am încredere deplină în el. Floyd Mayweather are 40 de ani şi a avut întotdeauna probleme împotriva celor cu gardă inversă. McGregor are 28 de ani şi are gardă inversă. Atunci când Conor loveşte adversarii, ei se prăbuşesc.

Nu spun că McGregor va câştiga sau că va fi învins. Dar motivul pentru care Conor McGregor e atât de mare e că se poate lupta cu oricine, oriunde, oricând. Îl va înfrunta pe Floyd Mayweather şi va încerca să îl facă knockout", a declarat preşedintele UFC, Dana White, conform Daily Mail.