Turneu de excepție

Timp de o săptămână, membrii Academiei de dans din Beijing, reprezentată de Departamentul de Dansuri Etnice și Folclorice, se află într-un un turneu la invitaţia Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, în colaborare cu Casa Româno- Chineză si cu Grupul de firme Niro Investment.

Turneul a debutat la Sibiu, pe 19 ianuarie şi se se va încheia la Arad, pe 24 ianuarie. Spectacolul de gală s-a ținut sâmbătă, la Ateneu, când artiștii au arătat publicului interesat fața sensibilă a lumii asiatice. Printre personalitățile prezente s-au numărat Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Xu Feihong, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, vicepreședintele Casei Româno-Chineze, ambasadorul Ioan Dincă, dar și academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Nu mai puțin de 56 de naționalități etnice trăiesc în China, iar în program s-au regăsit dansul „Tobei de Lemn” din Fanpai, un ritual local transmis din generație în generație și care este interpretat la Festivalul Gu Zang.