Șeful de la Agricultură i-a sfătuit pe cei care dispun de bani să investească în acest sector, deoarece beneficiază de cea mai mare alocare de fonduri de la Uniunea Europeană. Astfel, Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 beneficiază de fonduri de peste 8 miliarde de euro de la Comisia Europeană și de alte două miliarde de la Guvern.

"Am reușit pentru prima dată, după 20 de ani, să avem balanța cu produse agroalimentare pe pozitiv, adică să reușim să exportăm mai mult decât importăm. Aș vrea să vă dau un sfat și dumneavoastră și telespectatorilor: investiți în agricultură, este domeniul care are cea mai importantă sursă de finanțare din fonduri europene", a declarat ministrul Agriculturii, la Realitatea TV.

Întrebat dacă i-a dat acest sfat și președintelui Băsescu, șeful MADR a replicat: "Nu i-am dat acest sfat. Nu am fost întrebat, dar i-aș fi dat acest sfat".

Din 2003 și până în prezent, agricultura românească a beneficiat de fonduri europene în valoare de 15 miliarde de euro.

"Din 2003 și până în 2013, chiar și în 2014, au intrat în România 15 miliarde de euro din fonduri de pre-aderare și din alte fonduri la care am avut acces. În anul 2003, când am avut acces la programul Sapard, și de aici și experiența pe care a dobândit-o MADR în gestionarea fondurilor europene, a intrat o sumă foarte mică, 6 milioane de euro, iar în anul 2004 circa 232 de milioane de euro. Am ajuns, însă, în 2013 să avem 2,7 miliarde de euro", a arătat Daniel Constantin.

Anul trecut, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, România a reușit să exporte mai multe produse agroalimentare decât a importat.