Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, corectă. Diaconescu nu are datorii
Daniel Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, corectă. Diaconescu nu are datorii

Daniel Chiţoiu: Privatizarea Oltchim, corectă. Diaconescu nu are datorii

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a susţinut, astăzi, la Parlament, că privatizarea Oltchim a fost una corectă, iar în cazul în care vânzarea va eşua va răspunde cu funcţia.

"Procesul de privatizare a fost unul corect (…) Certificatul fiscal al lui Dan Diaconescu figurează cui zero datorii", a declarat Daniel Chiţoiu.
În ceea ce priveşte banii pe care Dan Diaconescu ar trebui să-i vireze la momentul semnării contractului privind Olchim, Chiţoiu a precizat că Ministerul Economiei a întreprins toate demersurile pentru contractarea unui credit de 40 de milioane de euro astfel încât să se asigure un capital de lucru pentru Olchim şi să se plătească salariile restante.
Ministrul a precizat s-a discutat cu beneficiarii produselor Oltchim să asigure un capital de 20 de milioane de euro pentru finanţarea materiilor prime, iar statul să asigure alţi 20 de milioane de euro.
De asemenea, Chiţoiu a menţionat că în ultimele două săptămâni se poartă "negocieri împreună cu Consiliul Concurenţei şi cu specialişti din ministerul Economiei şi Finanţelor pentru notificarea acestui ajutor de salvgardare, care presupune un împrumut pe 6 luni de zile la dobânda pieţei".
"În condiţiile în care Dan Diaconescu s-a angajat, conform ofertei, că la data semnării contractului de privatizare vine şi virează banii şi pe lângă banii pe care i-a propus în ofertă pentru preţul acţiunilor a venit şi cu alte sume importante de bani pentru continuarea şi finanţarea investiţiilor la Oltchim, nu mai este cazul ca statul să acorde acest împrumut, ajutor de salvare", a arătat Chiţoiu.
Dan Diaconescu a ajuns, astăzi, la ora 10:05, la sediul Ministerului Economiei, pentru a semna contractul de vânzare-cumpărare al combinatului Oltchim.
"Este pentru prima oară când guvernanţii îl ameninţă pe cel care câştigă o licitaţie de succes. Suntem primii oameni care au câştigat o licitaţie fără să dea şpagă. Vrem să plătim astăzi salariile angajaţilor de la Oltchim. Eu vreau să semnez, să vedem dacă aşa vrea şi Guvernul. Investitorul este poporul român, care trebuie să salveze neapărat Oltchimul", a declarat Dan Diaconescu.

Citiţi şi :

Dan Diaconescu dă din colţ în colţ înaintea semnării actelor pentru Oltchim: "Sunt ameninţat cu închisoarea" 
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: