Evenimentul Zilei > Politica > Dâncu atacă din umbră. DRAGNEA, SURCLASAT de MUTAREA DE GENIU a ideologului PSD. Breaking news în politică
Dâncu atacă din umbră. DRAGNEA, SURCLASAT de MUTAREA DE GENIU a ideologului PSD. Breaking news în politică

Dâncu atacă din umbră. DRAGNEA, SURCLASAT de MUTAREA DE GENIU a ideologului PSD. Breaking news în politică

Vasile Dâncu încearcă o lovitura de imagine, punând Clujul pe harta Vaticanului, ajutat de înalţii prelaţi greco-catolici din Cluj.

Dâncu a dorit să marcheze data de 30 noiembrie, despre care puţini ştiu că este Ziua Religioasă a României, prin vizita Eminenței Sale Francesco Cardinal Monterisi, un apropiat al Papei Francisc.  Înaltul prelat a fost membru votant în Conclavul care l-a desemnat pe Francisc ca Papa. El este extrem de influent la Vatican şi cu o experienţă vastă în problemele din Europa de Est.

Prezenţa la Cluj a Eminenței Sale Francesco Cardinal Monterisi face parte din pregătirea unei posibile vizite a Papei Francisc la Cluj in 2019, unică în istoria României. O astfel de vizită diplomatică precede de obicei sosirea Papei Francisc.

Vasile Dâncu chiar l-a convins pe IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, să participe vineri la Sf. Liturghie în Catedrala Greco-Catolică ”Schimbarea La Fața” din Cluj-Napoca. Gestul de respect va fi întors ortodocsilor, Cardinalul Francesco Monterisi participând apoi la Liturghia Arhiereasca din Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, scrie ziaruldecluj.ro.

La rândul său, Ioan Rus pregateste de 1 decembrie o întâlnire de taină cu Victor Ponta, liderul paritdului Pro Romania şi Corina Cretu, comisar european, despre care se spune că va trece la partidul fostului premier. La reuniune participă şi primarii PSD din judeţul Cluj.